Zelzele bölgesinde geçici hastalıklara alın çalışmalara ilişik izah Açıklaması

Halk Sağlığı Umum Müdür Yardımcısı Süleyman Özsarı, depremlerden etkilenen illerde gelişigüzel geçici çor riski bulunmadığını, bu konuda ayrımsız sıkıntının da beklenmediğini bildirdi.

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü Umum Sağlığı Laboratuvarını musahabe fail Özsarı, AA muhabirine, depremin önceki gününden itibaren El Sağlığı Umumi Müdürlüğü namına alesta olduklarını ve cins olduğu büyüklüğünde mekân sağlığı üstüne sevgili yaşanmaması amacıyla çabalama gösterdiklerini belirtti.

Bulaşıcı hastalıkların temelinde akarsu kirliliği ve bozulmamış suya anlayış sıkıntısının yattığına meni fail Özsarı, yer sarsıntısı bölgesindeki illerde içme suyundan kaynaklanabilecek sorunlarla mücadele etmek için farklı kentlerden deprem bölgesine personel desteği sağladıklarını ayrıca günlük kendisine su klorlaması, akarsu analizleri ve yer sağlığı anlamında faaliyetlerde bulunduklarını anlattı.

Şu anda sahada el sağlığı uzmanlarının ve mekân illerden gelen hekimlerin bir numara merhale keyif hizmeti ile çevre sağlığı hizmeti verdiğini tabir fail Özsarı, şunları kaydetti:

“Geçici çor anlamında değme güçlük olmaması için çalışmaktayız. Şu anda Kahramanmaraş ve ayrıksı hareket bölgesi illerimizde seçkin bulaşıcılık riski taşımıyoruz. Şu anda bütünü arama altında, aynı yük de beklemiyoruz. İçme sularımız devamlı arama altında. Sayın Bakanımızın belirttiği kabil vatandaşlarımızı, valiliklerimizin uyarıları olmadıkça lağım döşemi sularını içme suyu kendisine kullanmamaları konusunda uyarıyoruz. Klorlama hizmetimiz bitmeme ediyor. Günce yüzlerce noktadan su numunesi alıp taharri ediyoruz. Ters noktalarda muktezi kuruluşlarla angajman kurarak suyun klorlanmasını sağlıyoruz.”

Sarsıntı bölgesinde tankerlerle su taşınan yerlerde dahi “süper klorlama” yöntemiyle suyun dezenfeksiyonunu sağladıklarını dile getiren Özsarı, tankerlerdeki suların içilebilir noktaya geldiği ahit dahi vatandaşlara kullanmaları yönünde çağrı yaptıklarını belirtti.

Özsarı, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Ahali Sağlığı Umumi Müdürlüğü yerine öncelikle bir numara merhale esenlik hizmetleri, geçici ve bağışıklama noktasında bilcümle faaliyetlerimizi şu anda yer sarsıntısı öncesi noktaya getirmek için mücadele ediyoruz. Bu noktada şişman ayrımsız etap kaydettik. Hem aşılama hem dahi mekân sağlığı alanında riziko taşıyan noktalarda hele dikkat ediyoruz. Bir Nice ilimizden bile hareket bölgesine bindi personeli geldi, idarecilerimiz birlikte sahada. Bütün illerimizde tamam teyakkuzda faaliyetteyiz. Teferruatlı dönemde oluşabilecek tekmil riskleri bile önleme anlamında planlamamız devam etmektedir.”

Share: