Yüksel Ekstrem: ‘Türkiye Yüzyılı’ Vizyonu Tıpkı İletişim Stratejisidir. Aslında ‘İkinci Yüzyıl’ Vurgusunu Biz Elhak Yapmıştık

TACETTİN DURMUŞ

CHP Umumi Komutan Yardımcısı Yüksel Lüks, “DÜRÜST Öğür Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 29 Teşrinievvel Cumhuriyet Altını Bayramından 2 zaman önceki açıkladığı ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonunun küşade ve net tıpkısı şekilde bildirişim stratejisidir. O bile şudur. Tığ 2023’te Cumhuriyetin 2’nci yüzyılında Cumhuriyeti Demokratlık ile taçlandıracağımız amacıyla bizim bu kıpırdak, moral vurgumuzu altımızdan çekmeye çalıştılar. Esasta ‘2’nci çağ’ vurgusunu tığ filhakika yapmıştık” dedi.

CHP Umumi Başbuğ Yardımcısı Yüksel Çılgın ve Içtimai Politikalardan Mesul Başbuğ Yardımcısı Gencay Uğraş CHP Kars İl Başkanlığı’nı geçmiş akşam ülfet etti. Partisinin nahiye illerinden sorumlu milletvekili Yüksel Begayet, Ardahan ve Kars’ta belediye başkanları, el ve kaymakamlık başkanları, eş ve gençlik kolları başkanları ile benzeri araya gelerek 2023 yılında yapılması muhtemel seçme üzere toplantılar düzenledi.

“20 YILDIR YAPMADIĞINIZI ŞİMDİ Mİ YAPACAKSINIZ?”

Ardahan’ın ardından Kars’ta CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, CHP Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur, iklim ve kaza organizasyon mensupları ile tıpkı araya mevrut Yüksel Baş Döndürücü şöyle konuştu:

“29 Ekim’den 2 çevrim önceki Erdoğan ‘Türkiye Yüzyılı’ başlıyor diye bir özdek yaptı. 29 Teşrinievvel’üstelik üstelik olabilirdi, majör benzeri bölüm Cumhuriyetimiz müesses. Onlara şunu soruyorum; 20 yıldır iktidardasınız? 2’nci asır 22 yıl önceki başladı. Hangi oldu yani 20 yıldır yapamadığınızı deminden mi yapacaksınız? Bu degaje ve kesin tıpkısı iletişim stratejisidir. O birlikte şudur. Tığ 2023’te Cumhuriyetin 2’nci yüzyılında Cumhuriyeti Demokratlık ile taçlandıracağımız üzere bizim bu ateş parçası, moral vurgumuzu altımızdan çekmeye çalıştılar. Haddizatında ‘2’nci yüzyıl’ vurgusunu biz elhak yapmıştık. 2’nci çağ çağrı beyannamemizi da yayınladık. Yani 2023’e geldiğimizde bu ülkeyi hak etmediği yegâne insan rejiminden kurtaracağız. Esasında bizim vurgumuz daha samimidir. Bizim derdimiz ve davamız var; o de Türkiye’yi düştüğü çukurdan kurtarmaktır. İktidardakilerin derdi ise içine düştükleri bal çanağından çıkmamaktır. Dolayısıyla bu iki uğraş içerisinde halkımız kimin henüz ahlaken hak olduğuna değişmeyen verecek.

“BİZ ASLINDA İKTİDARIN SEÇİM STRATEJİSİNİ ÇÖZDÜK”

Tığ esasen iktidarın seçim stratejisini çözdük. Gayet gani biliyoruz ki birincisi maalesef Türkiye’da toplumu birbirine düşmanlaştırmak ve kutuplaştırmak üzerine benzeri siyasa izliyorlar. Bulutsuz ve kesin söyleyeyim; ülkesini ve vatanını dost eş bunu yapmaz. Niçin komşuyu komşuya antagonist ediyorsun? Dini hassasiyetler üzerinden, etnik hassasiyetler üzerinden buradan görüş alsan ülkene ve vatanına bir faydan olacak mı? Tığ asla bu kutuplaştırıcı siyasetin eline düşmeyeceğiz. Zira komşumu ego kendime antagonist namına örtmek istemiyorum. Komşumun kimliği doğuştan getirdiği kimliği onun şerefidir. Benim kimliğim bile benim şerefimdir. Bunun üzerinden birbirimizle bizi çatıştıramayacaklar. Bu esasta orak böceği ile karıncanın hikayesine benzeri göndermedir. Biz karınca misali çalışıyoruz. Onlar oturdukları yerden bu kutuplaştırma siyaseti ile seçme kazanacaklarını düşünüyorlar. Öyle olsa bu hesapları 2019’birlikte tutardı.

“BİZ BUNA ‘PARA ALDANMASI’ DİYORUZ”

Stratejilerinin ikinci ayağı ise ‘servet aldanması’ diyoruz buna. Seçime mümasil sülale üzere emeklilere ve memurlara enflasyondan henüz düşük bittabi kim zamlar yapacaklar. Ama pahalılık oranı yapılan zamlar fazla kadar algılanabilir diyerek ayrımsız hesapları var amma o ant üstelik aynı handikapları var. 6 Nisan’dan ilk seçimi yapamıyorlar. Mayıs 14 kadar intihap olma ihtimali faziletkâr. Yeniden özlük yarattıkları şişkinlik canavarı yüzünden doğrusu aşındırılacaklar. Toplumsal yardımları arttırıyorlar ve geçici yardımlar bunlar. Intihap bittikten bilahare bu yardımlar ortadan kalkacak. Hani ‘CHP gelince yardımlar kesiliyor diyorlar’ ya hayır. Bizim CHP belediyelerimiz geldi ve yardımları 2-3 katına çıkardılar. Ana yardımları kesen, seçim bittiğinde geçici koyduğu yardımları ortadan kaldırarak seçmenle dümen geçen bu iktidardır. Tığ esasta bu sistemsizliği, halkı bu şekilde kandırmaya müteharrik bu tarzı ortadan kaldırıp haddinden fazla hareketli benzeri sosyal celal inşa edeceğiz. Zira seçmenin midesi ile duygularıyla böyle oynamasınlar. Yoksulluğu çözemiyorlar ama maşallah istismar ediyorlar. Yani biz bunlara katiyen derbent vermeyen aynı uyum kuracağız.

“BU BÜTÇENİN 565 MİLYARI FAİZ ÖDEMELERİNE GİDECEK”

Bütçemiz şimdi görüşülüyor ve 4.6 trilyonluk benzeri bütçe geldi. Zinhar paranın büyüklüğüne aldanmayın. Şişkinlik nedeniyle böyle balaban görünüyor. Bu bütçenin 565 milyarı getiri ödemelerine gidecek. Yaptıkları yardımlar bunun yarısı birlikte değil. Yeğleme nema ödeyerek birilerini varlıklı gitmek evet dahi yoksullara destek vererek hareket sahibi etmek… Köken var amma kaynağı o yönde kullanmıyorlar. Sabah Akşam soğurma basma tulumba kadar kaynakları alıyorlar ‘Kamu Hususi İşbirliği’ denilen yapılarla, ihalelerle banal aynı azınlığa aktarıyorlar. Esasen bu devlet çok ensesi kalın ve konuşu adına batırmak siyaseten kirletmek haddinden fazla güçtür. Umarım güdük sürede elhak toparlayacağız amma şurası söylemek istiyorum.

“BU BÜYÜKLÜK FAKİR DEĞİL AMA TERCİHLER BILCÜMLE BANAL BİR AZINLIKTAN YANA KULLANILIYOR”

Bakın bu ülke kimsesiz değil ama tercihler bilcümle gerçekten bir azınlıktan yana. Biz gelince halktan yana tercihlerde bulunacağız. Anca ya ‘bu tefeci getirimci akort’. Bakın bu lafı tığ kullanmalıyız. Bu faizci ve getirimci düzen bu kadar parayı birine verdiğinde bu dünyalık sizlerden ve bizlerden çıkıyor. Siz küçücük tıpkısı su dahi aldığınızda bilvasıta vergilerle o faizleri akçalanmış ediyorsunuz. Şurası unutmayın Türkiye’da bilvasıta rüsum üzerinden bizden alınan paralarla birincisi beceriksizliği örtmeye çalışıyorlar. İkincisi yolsuzluklarını finanse etmeye çalışıyorlar. Bu devletin dirimsel sorunu çok. Pandemi zamanında da 1 trilyon geliri olan benzeri devletimiz var. Demin haddinden fazla daha efdal gelirleri var. Zira rüsum, cezalar, dolaylı vergilerle elan şimdiden ne büyüklüğünde servet toplayacakları galiba. Kısacası mesele şu; Helva yapacak malzemeler ama hep tıpkı kişileri benzeri kişileri aynı dünyada sunma aşkın kamu ihalesi alan Türkiye’deki 5 gruptur. Nedeniyle bu tercihleri değiştirerek banko Türkiye’bile halktan yana benzeri düzen nesir edeceğiz. Dolayısıyla 2023’te Türkiye ferahlayacak, 2’nci Yüzyıla Çağrı Beyanname’mizde vaat ettiğimiz Cumhuriyeti, Demokrasi ile taçlandırma şerefi Cumhuriyet Ahali Partisi’nin amiral gemisi olduğu 6’lı masaya ve bittabi ki değişik demokrasiden yana güçlere ilişik olacak. Hoşur tığ buna inanıyoruz ve iktidar da takkadak algıya abanarak matlup dünyalarını terk ettiler. Hal mercii olduklarını unuttular. İnsanların algılarıyla oynayarak bu seçimleri katiyen alamayacaklar. Zira sosyete bu iktidarın kendisini ve mahiyetini çok gani gördü. Kuşkusuz futbolda bizi 4’üncü ve 5’inci lige düşürdüler. Demokrasi ve ekonomide de bizi aynı lige düşürdüler. Bu iyicene ülkeyi bu çukurdan çevirmek şerefi bizim partimize ilkin Umumi Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na ve bizim ittifakımıza ilgilendiren olacak.”

Share: