Yozgat-Sivas karayolunda “Ortalama atiklik ihlal tayin sistemi” devreye girdi

Yozgat-Sivas karayolunda “Averaj yordam ihlal tayin sistemi” devreye girdi

YOZGAT Devlet genelinde 4 bin 628 kilometrelik kat ağında “Ortalama yordam ihlal tayin sistemi” devreye girdi. Bu doğrultuda Sivas-Yozgat beyninde hep 146 kilometrelik posta ağında yordam koridoru oluşturuldu.

Begayet hızdan hava yaşanan trafik kazalarını çelmek ve güvenli trafik akışını sağlamak için “Sayı Farkı Atiklik İhlal Tespit Sistemi” kurma çalışmaları, 2021-2030 Karayolu Gidiş Geliş Güvenliği Izleme Belgesi doğrultusunda bir nice bölgede tamamlandı. Projenin mevki geneline yaygınlaştırılarak yürütülmesi safhasında ise Amasya, Bolu, Çankırı, Erzincan, Erzurum, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Malatya, Sivas, Tokat ve Yozgat illeri gelmek amacıyla hep 12 ilde, 2 bin 778 kilometre uzunluğundaki yağız yolu ağında sayı farkı atiklik ihlal tayin sistemleri kuruldu. Muayyen bölgelere gidiş geliş işareti ile uyarma levhaları yerleştirildi ve cevvaliyet ihlallerine yönelik namına gidiş geliş denetimleri üstelik uygulanmaya başlandı. Bu çerçevede Yozgat- Sivas, Yozgat- Kayseri karayollarında trafik güzergahında çabukluk ihlal tayin sistemleri devreye girdi. Yozgat İl Güvenlik Müdürlüğü Nahiye Gidiş Geliş Denetleme Yazıhane Müdürlüğü ekipleri de sayı farkı çabukluk koridoru uygulanan bölgelerde sürücüleri durdurarak hem sistem için bilgilendirmelerde bulundu hem da trafik kurallarına uymaları üstüne sürücüleri uyardı.

“Averaj çabukluk ihlal tayin sistemini ilk defa duydum”

Sivas’tan Muğla’nın Fethiye ilçesine gitmekte olan sürücü Özkan Toker, sayı farkı çabukluk ihlal tespit sistemini ilk defa duyduğunu söyleyerek, “Vatandaş açısından çok güzel tıpkı aplikasyon. Bizler bile sürücüler olarak kurallara uyarız ve kazaların elan beş altı seviyeye inmesine apotr oluruz. Ülkemizde serencam zamanlarda kazaların vermiş olduğu sonuçlar çok elem çokça dikkat etmemiz lazım. Herkesin ailesi çoluğu çocuğu var. Bu nev kaybımızın olamaması bizim için elan gür olur” dedi.

“Duygusal taşıyoruz, kurallara uyuyoruz”

Otobüs sürücüsü İbrahim Yiğitlik ise yordam konusunda titiz olduklarını belirterek, “Bağımlı kim biz bu yordam sınırlarına adapte olmak zorundayız. Biz fert taşıyoruz ve mecbur uymak zorundayız. Yollarda ikaz levhaları var. Kurallara uyuyoruz” şeklinde konuştu.

“146 kilometrelik el ağında cevvaliyet koridoru kullanılıyor”

Yozgat Toprak Trafik Fal Yazıhane Müdürlüğünde işyar Komiser Ermiş Çetin bile talih genelinde 4 bin 628 kilometrelik kat ağında ortama cevvaliyet koridorlarının devreye girdiğini söyleyerek, “Bu doğrultuda ilimizde birlikte 146 kilometrelik defa ağında atiklik koridoru kullanıma açıldı. Sürücülerimizin sayı farkı hız belirleme ihlal tabelalarını gördüklerinde daha titiz ve duygun olmalarını rica ediyoruz. Gidiş Geliş kazalarını önlemede, acilen mücadelede hız koridorlarından feyizlenmek yoluyla gidecekleri yere kontrollü bir şekilde gitmelerini murat ediyoruz. Sürücülerimizin, EDS yazısı dışında seçkin ahit cevvaliyet kurallarına uymalarını istiyoruz fakat EDS VE PTS yazılarını gördükleri ahit çabucak bire bir noktada cevvaliyet ölçümü yapılmamakta ve sürüş süreleri boyunca hız ölçümlerinin yapıldığını bilmelerini istiyoruz” ifadelerine meydan verdi.

“Cezalar plakalara hudayinabit yazılıyor”

Averaj çabukluk ihlal tayin sistemi hakkında bilgilendirme bile mevcut Ağır, “Sürücülerimizin trafik kurallarına ve atiklik limitlerine uymalarını arzu ediyoruz. Ortalama atiklik ihlal tayin sistemimiz, iki bekçi arasındaki kameralarla araçların antre ve depar saatleri ölçülerek averaj hızı tayin ediyor ve belirtilen kilometre ve tamlanan saat aralığından elan er miftah girmiş olursa hep bizatihi yerine anahtar plakasına cezayı yazıyor” dedi.



Share: