Yordamlı aktör Kazım Akşar hayatını kaybetti

Esmer Melek, Eş isterse, Kurtlar Vadisi, Aşağılık Hanımefendi ve Yağmurdan Kaçarken kabilinden bir nice projede nümayiş düzlük ateş parçası oyuncu Kazım Akşar, kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

“BU KADAR ACININ ÜSTÜNE SENİN ACIN KAHRETTİ”

Akşar’ın dağ haberini aldıktan sonra Instagram hesabından paylaşım yaparak üzüntüsünü dile getiren oyuncu Ferişte Baykal, “Ilenç ki ne ilenç… Kazım Akşar illet be canım. Bu kadar acının üzerine senin acın kahretti erkenden. Çok üzgünüm, ekol arkadaşım meslektaşım dostum. Nurlarda uyu. Mekanın cennet olsun. Temsil camiasının başı iyi olsun” ifadelerini kullandı.

KAZIM AKŞAR KİMDİR?

Kazım Akşar, 23 Ağustos 1953 tarihinde Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde doğdu. 1970 yılında radyoda Bala Saati programına girdi. Radyoda, Arkası Ferda, Mikrofonda Oyun’da, oyuncu ve yönetmen namına düz aldı. 1978 yılında Ankara Büyüklük Konservatuvarı temsil yüksek bölümünden çıkışlı oldu. 1979 yılında Ululuk Tiyatrolarında oyuncu yerine çalışmalara başladı.

1986-1987’de İngiltere’ye Oran yoluyla gönderildi. National Theatre’da Peter Hall ile beraber; Entertaining Strangers (David Edgar), The Winter’s Tale (Shakespeare), The Tempest (Shakespeare) ve Cymbeline (Shakespeare) oyunlarında apotr olarak çalıştı. 1988 yılında Vesile ve Çağ-Coğrafya Fakültesi temsil bölümünde, 4 yıllık eğitmenlik yaptı. ODTÜ ve Ayar Arpalık Üniversitesi’nde öğretim görevlisi namına çalıştı. Dialog Anlatım İletişim okulunda eğitmenlik yapmaya devam etmektedir. Akşar Şevket Tiyatroları dışında Tiyatro İstanbul, Tiyatro Ayna üzere özel tiyatrolarda köpoğluluk ve yönetmenlik yapmıştır.

Share: