Yılmaz: “Mersin Ağacı İdmanyurdu, kentimizin ortak değeridir”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersin Ağacı İdmanyurdu’nun kuruluşunun 97’nci sene dönümü dolayısıyla planlı programa katıldı.

Adnan Menderes Bulvarı üzerinde kâin Mersin İdmanyurdu Meydanı’nda gerçekleşen tebrik etkinliğinde taraftarın heyecanlı tezahüratıyla karşılanan Yılmayan, eskimemiş sezonda Yıpranmamış Mersin Ağacı İdman Yurdu adıyla bitmeme edecek olan takımın heyecanına ortak oldu.

Kutlama etkinliğinde mütekellim Kullanılmamış Sazak İdmanyurdu Spor Kulübü Başkanı Sağlam Salt, “Demincek yücelme zamanı” diyen Kulüp Başkanı Salt, Mersin İdmanyurdu’nun 97. yıl dönümünü kutlayarak, “Yönetimimiz ile alay malay bayram verdiğimiz Mersin Ağacı İdmanyurdu adını yeniden yerine getirmiş olmaktan dünya Mersin şehri adına haddinden fazla mutluyuz. Bindi veren herkese teşekkür ediyorum. Oluşturacağımız sinerji ile henüz fazla çalışarak, henüz aşkın fedakarlık yaparak doğruluk ettiğimiz yere hep gelişigüzel kavuşacağız. Mersin İdmanyurdu hepimizin eş sevdasıdır. Kol kolalama, halk ele şampiyonluk üzere hezel veriyoruz” dedi.

“Yeter ki ayrımsız olalın, beraber olalım”

Toroslar Belediye Reisi Atsız Afşın Yılmaz ise Sazak İdmanyurdu’nun 97. yılını coşkuyla kutlamanın nazik heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Sazak İdmanyurdumuz, 100. yılında inşallah Süper Lig’bile olacak” diye niteleyerek konuştu.

“Takımımızı, hep alay malay el ele vererek yükselteceğiz” diyen Komutan Yılmaz, Mersin İdmanyurdu’nun tarihi bire bir ayar olduğuna da ilgi çekerek, “Haddinden Fazla şükür kim Sazak’in hakeza şişman tıpkı değeri ve Mersin Ağacı İdmanyurdu markası var. Değişik politik görüşlere ehil olabiliriz. Farklı hesap ve dinden olabiliriz, fakat Sazak İdmanyurdu, Sazak’bile doğan ve doyan herkesin takımıdır. Simurg kuşu kabilinden küllerinden doğmaya müteharrik Mersin Ağacı İdmanyurdu’na kısık veren, say sarfiyat fail Başkanımız Zorlu Kesinlikle’ı ve zer yönetimini tebrik kartı ediyorum. Hem Toroslar Belediye Reisi namına hem da tıpkısı Mersinli kendisine kendilerine şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Mersin İdmanyurdu’nun, 1925 yılında Üsteğmen Hasan Tahsin ve aynı bölük kırtasiyeci ve esnaf tarafından kurulduğunu ve bugüne büyüklüğünde geldiğini kaydeden Yılmayan, “15 yıl bir numara ligde uğraş etti ve Sazak’e adamakıllı eyyam gösterdi. Allah’ın izniyle biz tıpkı ve beraber az çok henüz sunturlu eyyam göreceğiz. 1925 yılından bugüne kadar Mersin İdmanyurdu’na can veren, faaliyet veren, karşı teri akıtan, aramızdan ayrılan tüm büyüklerimizi yağmur ve minnetle anıyorum. Ruhları cıvıl cıvıl olsun. Onlar Mersinimiz üzere çalıştılar. Yaşamını Mersin İdmanyurdu’na adamış olan canan büyüğümüz Hacı Meze Birinci’ye ve hayatta olan cemi büyüklerimize de teşekkürname ediyorum. Tığ dahi Mukavemetli Başkanımızın başlattığı ateşe inandık, heyecanlandık. Takımımızla birlikte serüvene girdik. Geçen zaman Ankara’da talihsiz bire bir karşılaşma yaşadık. Üzüldük amma yıpranmamış benzeri sezon başlıyor. Kulüp Başkanımız 7 çıngı aktarma yaptı ve iki kesim henüz yapacak inşallah” şeklinde konuştu.

İçel İdman Yurdu Spor Kulübü’ne konaklama ve alıştırma yapabilecekleri Korukent Mahallesi’nde bulunan Prof. Dr. Ermiş Sancar Toyluk Merkezindeki tesisi tahsis ettiklerini hatırlatan Yılmaz, rastgele hafta 100 genci İçel İdman Yurdu’nun evinde oynadığı maçlarda ağırladıklarını ve Toroslar’dan taraftarları servislerle maça götürdüklerini dahi söyledi.

Yılmayan, eskimemiş sezonda bile Prof. Dr. Eren Sancar Gençlik Merkezi’ni Mersin İdmanyurdu’na tahsis ettiklerini kaydederek, “Bu şehrin çocuğu namına Sazak İdmanyurdumuza hep destek verdik ve bindi vermeye devam edeceğiz. Kâfi ki bire bir ve beraber olalım. İnşallah şampiyonluğu yine bütün alay malay kutlayacağız” ifadelerini kullandı.

“Sazak İdmanyurdu’nun nesilden nesile omuzlarda taşınması sunu şişman temennimiz”

Mersin Ağacı Valisi Mehabetli Hamza Güreşçi birlikte Mersin Ağacı İdmanyurdu’nun 97. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, “Mersin Ağacı İdmanyurdu’nun daha birçok yıllar başarılara imza atmasını ve bu kulübün nesilden nesile omuzlarda yer yukarılara taşınmasını rica ediyorum” diye niteleyerek konuştu. – MERSİN

Share: