Yeşim Salkım’dan Kızılay’dan keçe düzlük Haluk Levent’e aksülamel: İnsanlardan aldığı parayı Kızılay’a aktardı

Kahramanmaraş merkezli iki depremin 3. gününde Ahbap Derneği’hangi çerge satan Kızılay gündemden düşmüyor. peş peşe mevrut açıklamaların arkası sıra laf magazin camiasında de geniş yankı uyandırdı. Gündeme dayalı yaptığı anif yorumlarla adından söz ettiren hanende ve oyuncu Yeşim Salkım, konuyla ilişkin düşüncelerini paylaştı.

“KIZILAY YANLIŞ YAPTI DA ALAN YANLIŞ YAPMADI MI?”

Instagram hesabından tıpkı videoteyp yayınlayan Salkım, bu konuda hem Kızılay’ın hem birlikte Haluk Uzun’in başı yerde olduğunu söyledi. Ahbap Derneği’nin kurucusu Haluk Levent’i gaye alan Salkım, videoda şu ifadeleri kullandı: “Bizdeki bu aksiyon şeye çıkıyor; ‘Hırsızın tek mi suçu namevcut?’ Hadi Kızılay haddinden fazla iri günah ve hatalı yaptı. Oradan alan hiç mi hatalı yapmadı? Apayrı yerden alsaydı. Elinde mülk varsa istediğin yerden alırsın. İstediğin düzlük sana keçe üretir. Ego bile sunu yeniden beri Ahbap’ı desteklemiş bir insanım. Hepsini elimden geldiğince destekledim, desteklemeye de devam edeceğim. Ülkemin hayrına çalışan herkesin beraberinde olurum.

“İNSANLARDAN ALDIĞI PARAYI KIZILAY’A AKTARMAK ETİK Mİ?”

Kızılay çok iri tıpkısı yanlış yapmış durumda. Bu ülkedeki yanlışların ardı arkası tartışılır. Kadın az buçuk adaletli düşünelim. Orası kavisli yaparken sair taraf hükümet aracılığıyla eleştirilirken arkalama toplaması ve insanlardan aldığı parayı gene Kızılay’a aktarması, bunu da insanlara veri birlikte vermemesi hangi büyüklüğünde töre bilimi? Değme önünüze gelene temas ‘kahramanım’ diyene bu kadar inanmayın. Hayatı mebzul okuyarak insanları gani gözlemlemek gerekiyor. Bu aha Kızılay hangi kadar hatalıysa Haluk Uzun birlikte bire bir o büyüklüğünde hatalıdır.

ÇADIR SATIN ALMA OLAYINDA HANGI OLDU?

Kahramanmaraş merkezli iki depremin arkası sıra yıkılan kentlerde bibi barınma sorunu yaşanırken Kızılay’ın, sarsıntı bölgesine müzaheret götürücü Ahbap Derneği’ne 46 milyon teklik karşılığında oba sattığı ortaya daha çok. Kamuoyunda aksiseda uyandıran iddiaya Haluk Uzun ve Kızılay hesabına Genel Başbuğ Kerem Kınık’tan birlikte iddiaları doğrulayan bir açıklama geldi.

Haluk Uzun yaptığı açıklamada “Yaptığımız herhangi bir muamelat kanuni ve makul. Bilahare öğrendik. Kızılay Deri ve Yapı A.Ş. Kızılay’ın ast iştiraki olan tüzel kişilikmiş. Kızılay üstelik bu şirketten çadırları faturalı satın alıyorlarmış Ahbap de bire bir yöntemle toplanan bağışlarla bu şirketten mübayaa gerçekleştirmiştir. Filhakika sitelerinde açıklama bulunuyor.” dedi.

Kızılay Umumi Başkanı Kerem Kınık ise, “Kızılay Oba & Tekstil A.Ş, Türkiye Kızılay Cemiyetinin tıpkı iştirakidir ve 12 ay akıcı üretim fail dünyanın sayılı afet çadırı üreticilerinden biridir. -Öncelikle Kızılay’ın TAMP çerçevesinde belirlenen asgari deri yığılım seviyesini garanti eder.” ifadelerini kullandı.

Kızılay’ın 46 milyon liraya Ahbap’a çerge satmasına, ünlü isimlerden reaksiyon geldi

Share: