Yerli ve milli tramvay aracı Kayseri yollarında

Kayseri Büyükşehir Belediye Reisi Dr. Memduh Büyükkılıç, Anafartalar-Kent Hastanesi-Möble Şehir Tramvay Hattı’nın önce tramvay aracının şehrin yollarına indiğini duyurdu. Başbuğ Büyükkılıç, “Rengini şehrimizin marka değeri Kayserisporumuzdan, detaylarını ise Erciyes’imizden düzlük kullanılmamış tramvayımız şehrimizin yollarında” dedi.

Şehir genelinde ulaşım konforundaki standardı en son seviyeye intikal etmek için yatırım ve projelerini bir bir hayata geçiren Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki Kayseri Büyükşehir Belediyesi şehre kazandırdığı yeni yolların beraberinde raylı dizge ağını birlikte genişletecek çalışmaları hız kesmeden sürdürüyor.

Kayseri Büyükşehir Şehremini Dr. Memduh Büyükkılıç, çalışmalarında sonuç aşamaya gelinen Anafartalar-Site Hastanesi-Mobilyakent raylı sistem hattının, geçtiğimiz günlerde Iblağ ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun teşrifleriyle, Ankara ili Sincan OSB’de Bozankaya Fabrikası Kayseri Tramvay Projesi Istihsal Tesisi’nde gerçekleşen merasim ile doğrulama alınan ilk tramvay aracının geceleyin saatlerinde şehre ulaştığını duyurdu. Başkan Büyükkılıç, “Yerli ve milli imkanlarla üretilen bakir tramvay aracımız şehrimizin yollarında seyrine başladı hamdolsun. Soluk kırmızı elvan da bu şehre çokça yakıştığı için rengini şehrimizin ayraç değeri Kayserisporumuzdan düzlük solgun kırmızı seçtik. Detaylarını ise Erciyes’imizin ihtişamından alan yerel tramvayımız Kayseri’mize hayırlı olsun” dedi.

6,7 kilometre uzunluğundaki Kayseri-Anafartalar-Site Hastanesi-Mobilya Kent Tramvay Hattı’nın istasyon sayısının 11 olduğunu, dolgu, beton imalatları, ray montajları, kataner fidan ve tel montajları, hareketlilik ve fiberoptik kablo işlerinin tamamlandığını birlikte hatırlatan Komutan Büyükkılıç,, çalışmaların güdük sürede tamamlanacağını kaydetti. Büyükkılıç, Iblağ ve Enfrastrüktür Bakanı Adil Karaismailoğlu ve SELIM Tümen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki başta kalkmak üzere projede emeği geçenlere teşekkürname etti.

Kayseri’üstelik çalışacak 5 araçtan birisi olan ve törenle teyit edilen eskimemiş tramvay aracının uzunluğu 32,7 metre, genişliği 2,65 metre, palyatif kapasitesi 288 ve hızı da saatte 70 kilometre olacak. Anafartalar-Kent Hastanesi-Mobilya Kent Tramvay Hattı’na özel yerine üretilen 5 tramvay aracın tasarımında Kayseri’nin ihtiyacına ve uyumuna bakarak tasarlandı. Bakir teknolojiler kullanılırken, kasaba dostu erke kullanmasını sağlayacak motosiklet ve akıntı aksamlarının birlikte, makul, konforlu ve özürlü dostu tasarımlara özen gösterildi. Tramvaya üç kademeli faik konforlu koltuklar yerleştirilirken, koltuk döşemelerinde Erciyes motifleri kullanıldı. Ayrıca derrace ve scooter bağlama yerleri ve yükleme üniteleri yapıldı.

Mevcut 35 kilometrelik raylı hep zehir ile Kayserililere bakım veren Büyükşehir Belediyesi, Anafartalar-Site Hastanesi-Mobilyakent ve Şehit Furkan Doğan- Talas Anayurt raylı bütün hatları ile raylı cümle ağını tahminî 48 kilometreye çıkaracak. – KAYSERİ

Share: