YEE’nin Türkçe Ehliyet Sınavı’nın başvurusu erte sona eriyor

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Ankara ve mikro dışında düzenlenecek Türkçe Yeterlilik Sınavı (TYS) başvurularının yarın sona ereceğini bildirdi.

YEE’den yapılan mukayyet açıklamaya göre, Avrupa Eş Öneriler Çerçevesi Metni’ne akla yatkın kendisine çekicilik aracılığıyla hazırlanan TYS’nin üçüncüsü 17 Eylül’de yapılacak.

25 Temmuz’da başlayan sınavın müracaat süreci ferda sona eriyor.

Adaylara sınavda muvaffakiyetli olmaları yerinde “Türkçe Ehliyet Belgesi” verilecek.

Türkçe Ehliyet Sınavı

Türki seviyesini belgelendirme ihtiyacı olan herkesin girebildiği sınav üç oturumda gerçekleştiriliyor. TYS, öğrencilerin hisse senedi ve terbiye başvurularının kabulünü kolaylaştırması ve daha akva bir düzlemde değerlendirilmelerini sağlaması açısından ehemmiyet sunma ediyor.

TYS, 2013’ten bu yana uluslararası ölçekte her sene uygulanıyor. Türki Ehliyet Belgesi’ne sahip olanlar, Türkiye’de seçme kurumda okuma hakkı kazandıklarında tedarik sınıfından muaf tutuluyor.

Türkçe Yeterlilik Belgesi, Türkiye’de yahut zat ülkelerinde uluslararası zindelik gösteren şirketlerde gitmek isteyenler, Türkçe dilmaçlık yazmak yahut sıkıntılı dışında Türki belletmek talip sarıklı adayları için gelişim başvurularında balaban yarar sağlıyor.

Share: