Yedigöller’de 33 günde 167 bin metrekarelik alanın altyapısı tamam

Kütahya Şehremini Bilen Işık, çalışmaların mecmu hızıyla sürdüğü Yedigöller’de incelemelerde bulundu. Çalışmalarda 33 günde 167 bin metrekare alanın altyapısının tamamlandığını tabir fail Başkan Işık, “Ulusal ve arsıulusal festivaller dahil Kütahya’daki seçkin soy sosyal, kültürel etkinlikte kullanabileceğimiz bir alana şehrimiz kavuşuyor” dedi.

Kütahya’yı henüz yaşanabilir ayla vermek ve şehrimizin ihtiyaç duyduğu sosyal ve kültürel düzlük yerine projelendirilen Yedigöller’de çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 33 günün geride kaldığı çalışmalarda makro adım kaydedilen proje alanında incelemelerde bulunan Belediye Reisi Prof. Dr. Bilen Işık, “Yedigöller proje sahamızdayız. Toplamda 350 bin metrekare, birinci etabında 255 bin metrekare alandan oluşan bu iki etaplı projemizin birinci etabının inşaat faaliyetlerine başlayalı 33 çevrim oldu. 33 aktarılma içerisinde yaklaşık 167 bin metrekarelik yer istinatgâh altyapısıyla tamamlandı. Göletimizin kovanlık işleri ve çevresinin taşlarla döşenmesi işlemleri bitmeme ediyor. Şu anda üst çatı çalışmalarımız çabukça kazasız ve belasız bugüne kadar geldi. Cenabıhak şans ederse 2023 yılı içerisinde toplam 255 bin metrekareden oluşan bu alanı, şehrimize kazandırmayı planlıyoruz. Ulusal ve arsıulusal festivaller dahil Kütahya’daki temas cins içtimai, kültürel etkinlikte kullanabileceğimiz benzeri alana şehrimiz kavuşuyor. Rabbim kazasız ve belasız tamamlamayı talih etsin. Yüklenici firmamızın çalışanları özellikle gelmek amacıyla, bu alanın bu şekle dönüştürülmesinde emeği geçen parçalanmamış belediyemiz personeline ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şehrimize kalburüstü olsun. Görmeyen hemşehrilerimizin bu alanı katiyetle gelip görmelerini özellikle istirham ediyorum. Burayı görmeden projenin ne zeki geldiğini size hangi kadar anlatsak birlikte anlatmamız baskı. Bizim insanımız gördüğü anda bir nice şeyi anlayacak ve Kütahya’nın dünya kentleri arasına bu soy projelerle girebileceği iddiamıza hak verecektir. Bir yol elan hayırlı olmasını ve kazasız, belasız bitirmeyi diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yedigöller’de, cümbüş alanları, hayat alanları, sportif alanlar, derrace parkurları, yürüme parkurları, lokanta, gidiş geliş eğitim bilimi pisti, kafeterya, bala köyü, kuş köyü, piknik alanları, fırıldak balıkçılığı üzere gerekseme mahsus her çeşit sosyal aktivitenin yapılabileceği alanlar olacak. – KÜTAHYA

Share: