Yaşar Kemal ile 1987 yılında tanıştı, hayatı değişti

Yaşar Eksiksizlik ile 1987 yılında tanışan ve okuma-yazmayı cezaevinde öğrenip edip olan Mehmet Tehlikesiz Gül, kitaplarını Cumhurbaşkanına takdim etmek istiyor.

Mersin’in Tarsus ilçesinde aktif 54 yaşındaki edip Mehmet Tehlikesiz Gül, 1987 yılında hasbelkader tanıştığı edip Yaşar Eksiksizlik’den sonradan hayatı değişti. On Paralık okuma yemeni bilmeyen Gül, girdiği cezaevinde okuma yazma öğrendi. Okuyucu muharrirlik belgesini cezaevinde alan Gül, evvel kitabı Macir Ali’yi kaleme aldı.

Gül “Kitabımı cezaevinde yazdım. Benzeri kısmını cezaevinde yazdım benzeri kısmını da cezaevinden çıktıktan sonra yazdım. 2014’te Şanlıurfa’birlikte bir numara baskısını yaptım. 2015’te ikinci baskısı İstanbul’da yaptım. Şuanda yazdığım kitaplarda var ama piyasada yayımlanmamış. Taslak olarak hazırladığım 5-6 pusula elan var. Kıraat yazmayı cezaevine öğrendim” dedi.

Yaşar Kemal’le tanışmasından sonraları hayatının değiştiğini söyleyen Mehmet Sakıncasız Gül, “O zaman Yaşar Kemal bana 2 pusula bergüzar etti, okuma merakım başladı. Cezaevine girdim, orada okuma barı öğrendim. Çıktıktan sonra 2 pusula yazdım, kitabımın bereketli tanıtamadım. Yegâne hayalim Cumhur Reisi sayın Recep Tayyip Erdoğan’a kitaplarımı vermek istiyorum. İnşallah görüşmek imkanı olur. Cumhurbaşkanımıza ayrımsız da şiir yazdım” şeklinde konuştu.

Gül’ün şiirinin aynı dörtlüğü şöyle:

“‘Sen abat ol detaylı herif, bu milletin gönlünde tahtın var, Tenceresi kaynayan nemli ninenin duası var, sabah camiye giderken defa üstü simit alan 65 gözyaşı üstü dedenin duası var. Pazara giden teyzenin özürlü çocuğuna harcadığı parada Allah’a açılan elde sana okunan duası var.” – MERSİN

Share: