Yalova’da Pankart Krizi Sürüyor

NEDİM GÜLER

Yalova’üstelik görevden uzaklaştırılan Belediye Reisi Vefa Salman üzere asılan “Vefa Salman görevi başına” bağlanmış pankart, indirilmesinin arkası sıra gine asıldı. İkinci misil asılan pankartın uray vasıtasıyla indirileceğini öğrendiğini söyleyen Vefa Salman, bina uğrunda partililerle kere tutuyor.

Yalova’bile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yalova ziyareti esnasında AKP tarafından asılan pankart sonrası başlayan polemik bitmeme ediyor. Bu yol CHP aynı binaya pankart asmış ve görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Reisi Vefa Salman’a destek vermişti.  Tahminî iki saat asılı artan pankart, peşi sıra AKP Gençlik Kolları marifetiyle indirilmişti. İndirilen pankart, Vefa Salman’ı destekleyenler marifetiyle bu sefer Martir Ömer Hayır Caddesi üzerindeki başka benzeri binaya asıldı.

“KRİZ BİTECEK GİBİ GÖZÜKMÜYOR”

Vefa Salman şunları söyledi:

“Yalova’dahi bir pankart kriziyle henüz alın karşıyayız. Yalova’dahi benimle ait pankart krizi bitecek üzere gözükmüyor. Sağolsun arkadaşlarımız pankartı Yalovalı hemşerilerimizin bu lokasyonda görmeleri amacıyla bu binaya asık fikri oluşuk. Çatı sahibiyle dahi görüşülmüş. Hatta ben da görüştüm. Memnuniyetle karşıladı. ‘İstediğiniz kadar asabilirsiniz’ dedi. O izni aldık. Arkadaşlarımız asmış. Demincek şurası öğreniyorum ben. İçerden bana bilgelik geldi. Diyorlar kim boom aracıyla gelip pankartı sökeceklermiş. Hassaten alın tarafta birkaç taharri memuru arkadaşı birlikte görüyorum. Tesadüf mü yoksa bunun amacıyla mi geldiler? Çokça enteresan. Yani adamın öz binası, temas kazalı, kısık benzeri özdek yazmıyor. Benim fotoğrafım var. Ülfet ve adil mavera tığ benzeri haksızlığın ayrımsız mağduriyetin karşısında bunun giderilmesi üzere takılı tıpkı pankart. O sadece Vefa Salman’a mamul ayrımsız geçersizlik değil, Yalova’ya Yalova halkına mamul aynı haksızlık. Onun düşüncesiz bildirimi haddizatında demokrasinin geribildirimi. Benzeri pankarttan korkuyorlar. Yani ego anlayamıyorum. Münteha benden korkuyorsunuz ama şurası birlikte hikâyelemek yerinde kalıyorum imdi. Benden korktuğunuz kadar Tanrı’tan korksaydınız bunları doğrusu bu duruma olayı getirmezdiniz. Bu şeyleri, mağduriyeti yaşamazdık. Yalova’ya yaşatılamazdı. Yazıklar olsun diyorum.”

“BENDEN HADDINDEN FAZLA EVVEL BAŞLAMIŞ BİR SUÇTU”

Yaşanan yolsuzluk olayıyla ilgilendiren süren davada herhangi vakfedilmiş bire bir maznun kalmadığını üstelik ileten Vefa Salman, buna rağmen kendisinin göreve iade edilmediğini kaydederek şöyle devam etti:

“İçeride vakfedilmiş kimesne kalmadı. Hep şahitler, sanıklar, müştekiler dinlendi. Herhalde de Türk hukuk tarihinde birlikte tıpkı evvel. Bire Bir ülkü 3 kat bilirkişi raporuna gitti. Bilirkişiden geldi. 3’ü üstelik bire bir şeyi söyledi. Ama enteresan olan öz şu. Bu benden çok ilk başlamış aynı suçtu. Bildiren bizdik Cumhuriyet Altını Savcılığı’na cürüm duyurusuyla. Fakat bizden esbak dönemle ait hangi hikmetse bibi ayrımsız sevgili açılmadı. Hala elan soruşturma tamamlanıp de ayrımsız türlü duruşma aşamasına geçilmedi. Bura çokça enteresan. Biliyorsunuz ego herhangi bir nöbet de söylüyorum. Türkiye’de 2 binden fazla uray ve belediye reisi var. Herhalde en az bin 500’ünün bitmeme fail davası vardır. Devam fail bir davada tenkil pozitif uzaklaştırmanın anlayışsız iade edilmediği ayrıksı tıpkısı düzlük var mı Türkiye’bile Yalova’dan bambaşka benim bildiğim bulunmayan. Ancak mukannen Şırnak’ta iki uray başkanının ihaleye arabozanlık karıştırmaktan mahkeme kararı var. Görevden alınsın diye onları görevden almıyorlar. Bu ne kefaret bu ne dürme turşusu. Demin ülkede bu şartlarda hukuktan, adaletten, demokrasiden söz etmek olanaklı mü? Ego bunu eşmek istiyorum. Basit. Kime sorarsanız sevgili cevabı anlaşılan ama şu birlikte var, Yalova halkı sokakta gösterdiği bent, rağbet ve sevgiyle filhakika cevabı veriyor. Cenabıhak seçkin siyasetçiye, uray başkanına böyle sevilmeyi felek etsin.”



Share: