Vekil Varank: “Türkiye ile Tayland arasındaki ticaret hacmi ilk kez 2 milyar 200 milyon dolar seviyesini aştı”

Uran ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Türkiye ile Tayland arasındaki ticaret hacmi ilk kez 2 milyar 200 milyon dolar seviyesini aştı” dedi.

Türkiye ile Tayland arasında Katışık Hesaplı Yarkurul Toplantısı “Ekonomik ve Ustalık İş Birliği Muhtelit Komitesi Dördüncü Çağ Toplantısı” adı altında Ankara’da düzenlendi. Toplantıya Uran ve Uygulayım Bilimi Bakanı Varank ve Tayland Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Don Pramudwinai katıldı. Toplantıda iki devlet heyetleri ortada yapılan görüşmeler sonrasında üzerinde mutabık kalınan konuları içeren antant zaptı imzalandı.

“Hesaplı ilişkilerimizi haddinden fazla daha istikbal taşıyacağız”

Güruh sonrası açıklamalarda kâin Mustafa Varank, Tayland’ın mühim konumunun, oylumlu tabii kaynaklarının ve degaje iç pazarının Asya’daki yeryüzü koskocaman aktörlerden biri olduğunu anlatım etti. Irak ülkeler ile ilişkileri arttırmanın Türkiye Yüzyılının basiret belgelerinden biri olduğunu belirten Varank, “Arkadaş mevki Tayland’ı stratejik ortaklardan biri adına değerlendiriyoruz. Türkiye ile Tayland arasındaki ticaret hacmi eski yıla göre kestirmece yüzde 18 oranında artarak ilk kez 2 bilyon 200 milyon dolar seviyesini aşmış durumda. Ticaret hacmimizdeki bu artışı anlamlı buluyor ama ensiz görüyoruz. Zira ülkelerimizin potansiyeli bulunan ticaretimizin çok daha kayırıcı seviyelerde olabileceğini bize gösteriyor. Bu vesileyle konuşu, siyasal kültürel, sosyal ve akademik alanlardaki cemi faaliyetleri destekleyerek paçarız yatırım ekosistemini güçlendirmekte kararlıyız. Önümüzdeki dönemde ilkin konuşu olmak amacıyla seçme alanda ilişkilerimizi çokça elan ileri noktalara taşıyacağız” diye konuştu. – ANKARA

Share: