Vatandaşlar içtimai göz projesi amacıyla başvuruda bulunuyor

Sakarya, Karabük, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kocaeli’de vatandaşlar, Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı toplumsal bölük projesine müracaat yapıyor.

“Cumhuriyet Tarihinin Genişlik Şişman Sosyal Bölük Projesi” diye niteleyerek nitelenen ve adı “İlk Evim, İlk İş Yerim” namına belirlenen kampanyaya başvurular, e-Izzet’in yanı sıra proje ilindeki Kültür Bankası ve Ahali Bankasının izinli şubeleri aracılığıyla birlikte yapılabiliyor.

Bu kapsamda sabahleyin saatlerinden itibaren evraklarıyla bankalara mevrut vatandaşlar, projeye başvurularını gerçekleştirdi.

Bankalar tarafından yapılacak başvurular, 14 Eylül-31 Ilk Teşrin 2022 tarihleri beyninde kabul edilecek. e-Mehabet başvuruları ise 28 Ilk Teşrin’de sona erecek.

Sakarya’de vatandaşlar, Adapazarı, Trap, Arifiye, Kocaali, Ferizli ve Taraklı’üstelik inşa edilecek mecmu 2 bin 750 konut için banka şubelerine geldi.

Proje kapsamında form ile 6 ilçede 902 ev yapılması planlanan Bolu’dan projeye başvuran vatandaşlardan Salt Ilinek, AA muhabirine, emekli olduğunu ve yıllardır ev sahibi olamadığını söyledi.

Kirada oturduğunu belirten Ilinek, “İnşallah karı sahibi oluruz. Tanrı herkese talih etsin, temennimiz odur.” dedi.

Projeye 700 hane yapılacak Karabük’ten başvuran Muhammet Kayaç de projeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yetkililere teşekkürname fail Kaya, “Bu tendürüst yaşımda ev hayalimi gerçekleştireceğim. Evi, Karabük’ten alacağım.” diye niteleyerek konuştu.

Adem Muhtelit ise kiraların erdemli olduğunu aktararak, Eskipazar ilçesinden familya kabul etmek istediğini kaydetti.

Öte yandan 5 bin 200 hane yapılacak Kocaeli’den, 1100 hane düz yazı edilecek Düzce’den, 1450 göz kontenjanı ayrılan Zonguldak’tan ve 550 basamak yapılacak Bartın’dan vatandaşlar projeye başvurma ediyor.



Share: