Uzuv bağışına dikkati kazanmak üzere motor turu yapıldı

İzmir’de aza bağışının önemine dikkati almak ve bergüzar sayısını tezyit etmek üzere motosiklet kulüpleri ile sağlıkçıların katılımıyla motosiklet turu düzenlendi.

Narlıdere ilçesinde tıpkısı otelin uğrunda bir araya gelen motosiklet kulüpleri üyeleri ve sağlıkçılar, kurulan stantta organ bağışında bulundu. Katılımcılara uzuv bağışı üzerine bilgilendirme yapıldı.

İzmir İl Afiyet Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş etkinlikle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgını sonrası organ bağışı sayılarında gerileme yaşandığını, bu konuda farkındalık düşünmek istediklerini söyledi.

Kendilerine destek veren motosikletlilerle birlikte İzmirlilere aza bağışının önemini uyarmak istediklerini dile getiren Erkuş, şöyle konuştu:

“Narlıdere’den başlayarak Mavişehir’e gidecek tıpkı aranjman olacak. İzmir bağışçı sayısı anlamında Türkiye’nin önde mevrut illerinden birisi. 80 binin üstünde hayatta olan bağışçımız var. Ana yaklaşımımız aza bağışına yönelik vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi, bunun tekrar duyurulması. İnsanlara deli dolu ve zinde iken organlarını bağışlama çağrısında bulunuyoruz.”

Böbrek nakli bekleyen Dilek Gençyılmaz de 7,5 yıldır diyalize girdiğini, ailesinde şeker hastalığı olduğu üzere onlardan nakil alamadığını belirterek, “Ülkemizde örgen bağışı elverişsiz olduğu için hayatlarını kaybeden insanlar var. Imdi insanların ölmesini istemiyorum. Ben bile böbrek nakli beklerken hep organlarımı bağışladım. İnsanlara umut görünmek istiyorum. Hayallerine manzara eklemek istiyorum.” dedi.

Fatih Kırbıyık dahi organlarını bağışladığı için çokça bahtiyar ve huzurlu olduğunu vurgulayarak, “Ayrımsız zamanda Kızılay’a 40 kez kan verdim. Kimin başına geleceğini bilemeyiz. Herkesin vermesi gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların peşi sıra tahminî 250 motosikletliden oluşan kol, üzerinde “Uzuv bağışı sahn kurtarır” mukayyet yelekler giyerek site turu attı. Karşıyaka Spor Kulübü Yelkenli Şubesi önünde sona ermiş tuğra, 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekipleriyle İl Güvenlik Müdürlüğü Şahinler motorize ekibi da zevcelik etti.

Share: