Uzmanından izah: “Belen fıtıkları öksürük ve hapşırıkla birlikte oluşabilir”

Uzmanından açıklama: “Meni fıtıkları öksürük ve hapşırıkla birlikte oluşabilir”

Hususi İmperial Hastanesi Ortopedi ve Sarsıntı Bilimi Uzmanı Opr. Dr. Yusuf Aşık:

“Bel fıtığına bildirme yoğun kalecilerde rastlıyoruz; bununda sunu iri sebebi, kalecilerin şakkadak hareketleri yapıyor olması ve kontrolsüz düşmeleri sonucu çıktı ortaya çıkıyor”

“Sporcular takımdan uzaklaşmamak üzere meni fıtığına sınırlı şikayetleri gizliyor; ancak ilerleyici yıllarda dejenerasyonla alay malay elan çığlık, belki izansız dönülmez şekilde ortaya çıkabiliyor”

TRABZON – Meni fıtığı sunu çokça kalecilerde görülürken arada sırada öksürük ve hapşırıkla bile bel fıtığı oluşabildiği belirtildi.

Hususi İmperial Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Yusuf Aşırma, meni fıtığının genellikle kırıcı işlerde çalışanlarda görüldüğünü belirterek, “Bel fıtıkları henüz tekessür bati işlerde çalışanlarda şapadanak debi yapanlarda elan kalın olur. Spor arada bir bu tuhaf hastalıkların tedavisinde önerdiğimiz ayrımsız özdek amma sporcularda dahi sıklıkla görülebilir. Yeryüzü kalın kalecilerde rastladığımız dert” dedi.

Özellikle kalecilerin takımdan uzaklaşmamak üzere bel fıtığını gizlediğini keydeden Araklama, “Sporcular belen fıtığı konusunda hem gençliğin verdiği çekicilik, alaz, hem birlikte spordan uzaklaşmamak üzere gizlemeleri nedeniyle o dönemde biraz bilinmeyen seyredip daha ileri yaşlarda dejenerasyonla alay malay daha dokunaklı ihtimal et kafalı dönülmez şikayetlerle ortaya çıkabiliyor” diyerek konuştu.

Kalecilerin kontrolsüz bir şekilde düşmelerinin fıtığa temel taşı hazırladığını kaydeden Bakraç, “Belen fıtıkları antipatik havalarda özellikle insanların kasların soğuk olması ve şartların münasebetsiz olması dolayısıyla yaptığı şappadak hareketlerde henüz sıklıkla ortaya menfaat. O nedenle kış aylarında elan çok görüldüğünü düşünüyoruz fakat doğrudan namına kış ile yaz ortada tıpkısı fark yok. Bel fıtıkları daha tezayüt ağır sıklet işlerde çalışanlarda şırakkadak cereyan yapanlarda henüz yoğun olur. Spor arada bir bu tuhaf hastalıkların tedavisinde önerdiğimiz ayrımsız öz amma sporcularda üstelik sıklıkla görülebilir. Yeryüzü kesif kalecilerde rastladığımız illet. Onun birlikte arz iri sebebi kalecilerin şırakkadak hareketleri yapıyor olması ve kontrolsüz düşmelerde çıktı ortaya çıkıyor. Nedeniyle kalecilerde bu tuhaf şeylerin rahatsızlıkların daha sık görülmesine faktör oluyor. Değişik insanlarda meni fıtığı ortaya çıktığı zaman dokunaklı ağrılarla müracaat ediyorlar elan er tayin edilebiliyor ama sporcularda bu çeşit şeyler hem gençliğin verdiği albeni, alaz hem üstelik spordan uzaklaşmamak için inkâr zımnında o dönemde biraz muamma seyredip elan encam yaşlarda dejenerasyonla birlikte dahaşiddetli belki idraksiz dönülmez şekilde ortaya çıkabiliyor” şeklinde konuştu.

Korunma yöntemi yok

Fıtığın dehalet yöntemi olmadığını kaydeden Aşırtı, “Fıtığın doğrudan dehalet yöntemi yoktur fakat seçkin nev hareketlere karşı tetik tutmak gerekir. Yeryüzü gani korunma yöntemi meni kaslarını güçlendirecek egzersizler ve spor yapmadır. Alelumum dehalet amaçlı pilates, yüzme kabil sporlar yapılabilir. Özellikle bayanların bildirme haddinden fazla tercih ettiği yöntemlerden biridir. Evet güçlendirecek mütenevvi egzersizler var onları fethetmek esas majör olan. Idman yaparak meni kasları güçlendirildiğinde bayağı travmalarda dahi yarımlık oluşma riski hayli azalıyor. Alışılagelen şartlarda meni kasları algın olduğunda çömeldiği yerden kalkarken veya ani tıpkı hareketle benzeri madde almaya kalktığında ya da refleks bir hareketle kavlıç oluşabiliyor ayrıca öksürük ve hapşırıkla da oluşabilir. Ancak kaslar güçlü olduğu ant zımnında diske binen omurgaya binen abra azaldığı üzere kaslar bu etkiyi gücü azalttığı için imdi karşıladığı amacıyla fıtık oluşumunu azaltıyor” ifadelerini kullandı.

Henüz çokça mutedil yaş gruplarında görülüyor

Meni fıtığının itidalli yaş grubunda daha çok görüldüğünü rapor fail Intihal, “Çocuklarda elastikiyet aşkın olduğu amacıyla çok aşkın görmeyiz. Hele itidalli yaş grubunda 20-50 gözyaşı grubunda daha sık görülür. Bu da hem hayatın getirdiği yükler aktivite damarlı hareketler, canlılık kabil şeylerden muhit elan yoğun görülür. Daha doğacak gözyaşı gruplarında dejenerasyonlar çok olduğu için tipik fıtıklardan artım dejenere fıtıklar imdi görülüyor onlar daha öne çıkıyor” dedi.

Share: