Uzmanından ikaz: “Mehtaplı hastalarda kesintili aşermenin altındaki illet fast food reklamları”

Uzmanından ihtar: “Gebe hastalarda ağır aksak aşermenin altındaki hastalık fast food reklamları”

Müderris uyardı: Toplumsal medyada sivri amade gıda reklamları ağır aksak aşerme, ölümlü hamilelik ve akamet getiriyor

Uzman doktor uyardı: Mehtaplı hastalarda ağır aksak aşermenin altındaki illet fast food reklamları

Karı Mevlit ve Tuluk Bebek Uzmanı Prof. Dr. Melik Çoksüer:

“Doymamış yağ asidi ve faziletli ulama maddeleri hazım sistemlerini bozuyor”

“Obeziteyi müzayede, âdemoğlu, er gebelik ve kısırlığın kapısını çalıyor”

DİYARBAKIR – Diyarbakır’da Eş Mevlit ve Gayda Bebek Uzmanı Prof. Dr. Melik Çoksüer, sosyal iletişim araçları üstünde yayınlanan yüzlerce fast food reklamları, gebe hastalarda düzensiz aşermeyi, obezite dolayısıyla insanoğlu gebelik ve verimsizlik getirdiğine ilgi çekerek uyarılarda bulundu.

Son zamanlarda toplumsal medya üstünde yüzlerce aşındırmak ve hazır besin adına bilenen fast food reklamlarının artması vatandaşlar üzerinde balaban tehdit oluşturduğu ortaya imdi. Avrat Mevlit ve Tuluk Bebek Uzmanı Prof. Dr. Melik Çoksüer, mehtaplı hastalarda görsel reklamlar zımnında ağır aksak aşerme ve sonsuz tüketilen fast foodların ölümlü hamilelik, erken doğum ve kısırlığa bozukluk olduğunu söyledi. Prof. Dr. Çoksüer, “Alelhusus aylı hastalarımız içtimai medyada müfrit derecede reklam görüp amade gıdalara doğrulum görmekte. Bu amade gıdaların çağa sağlığı üzerinde dokunaklı hırçın etkisinin olduğunu mutlak görmeleri ve bilinçlenmeleri gerekir. Sosyal medyada sâdır reklamlar yiyecek isteğini artırmakta, farkında olmadan bu dokuncalı gıdaların tüketimini sağlayabilmektedir. Bu reklamlar aşermelere illet olabilmekte. Bu görselleri görseniz birlikte iradenizle bu gıdalardan ırak durmanızı öneriyoruz. Çağa ve özlük sağlıkları için hazır fast food, kumpir cips ve kolalama kabil kenarlı gıdalardan ırak durmanızı öneriyorum” dedi.

“Doymamış yağ asidi ve erdemli yardım maddeleri sindirim sistemlerini bozuyor”

Vitamin ve minerali az nevale olan fast foodlar doymamış yağ asidi ve faziletli ulama maddeleri içererek ana adaylarında hazım sistemini bozduğuna ilgi çekici Prof. Dr. Kağan Çoksüer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fast Food üzere kumpir cips, kola gibi gıdalar özellikle hamileler ve ana adayı kişilerde sakil riziko oluşturmakta. Fast food esasen azık değeri düşük ısın oranı yüksek besinlerdir. Bunlara baktığımızda doymamış yağ asidinden erdemli yardım maddeleri fazla kâin gıdalar olduğu üzere sağlığı bunaltıcı anlamda bozabilmektedir. Hamilelikte sindirim sistemi alçak çalışmakta bu tuhaf yardım maddeler içeren gıdaları yediğimiz ant sindirim sisteminin daha gayrisıhhi çalışmasına hastalık olabilmekte ve çağa üstünde olumsuz etkisi olmakta. Fast food gibi doymamış yağ oranı ve ısın oranı efdal olan gıdalar tükettiğimizde temel adayları ve hamilelerde nevale eksikliğine neden olmakta. Tığ bunları tükettiğimizde vitamin, mineral birkaç alıyoruz ve bebeğin beslenmesini bozmuş oluyoruz yeterince vitamini alamıyoruz” diye konuştu.

“Obeziteyi artırma, beniâdem, er hamilelik ve kısırlığın kapısını çalıyor”

Karı Mevlit ve Tombul Çağa Uzmanı Prof. Dr. Melik Çoksüer, fast food ürünlerinin obezite, isim hamilelik, er mevlit ve sonuçsuzluk getirdiğini belirtti. Çoksüer, “Bu tuhaf gıdaları tüketenlerde obezite oranı aheste anlamda artığını görüyoruz. Obezite artan kişilerde çocuk üstünde bağan etme, geberik veladet ve er doğum oranı artabilmekte. Obeziteye tutkun başarısızlık oranında artığını görmekteyiz, bunları korkulu anlamda tüketmeyi kısıtlamamız lazım. Bebeğin bellek gelişimi üstelik aheste anlamda aksi etkilemekte, alerji ve astımında bati anlamda bebeklerde yükseldiğini görmekteyiz. Esas adaylarında hamilelik tansiyonu artabilmekte buna sınırlanmış yerine bebeğin evolüsyon geriliği ve bozukluğu artmakta” şeklinde konuştu.

Share: