Üreticiye 100 titrem benzen otu desteği

Üreticiye 100 ton süt otu desteği

BALIKESİR 35 ton benzen otu tohumunu çiftçiyle buluşturan Büyükşehir, bu yıl desteğini 100 tona çıkararak üreticinin maliyetini azalmasına ve imdi kazanmasına bindi oluyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; üreticilerin elini güçlendirerek bundan sonra mahsul alması ve alacak elde etmesi için tarımsal desteklerine devam ediyor. Çiftçilere; fide, dikme, tarım aygıt ekipmanları, maya antrenör, ana arı, kovan, otlak ıslahları gibi birçok alanda destekler veren Büyükşehir Belediyesi, ağızotu bitkisi üretiminde Türkiye’birlikte önce 5’te olan Balıkesir’birlikte üreticilere, protein bakımında ensesi kalın olduğu amacıyla süt verimini zait benzen otu (ryegrass) dağıtmaya bitmeme ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Paşaalanı Mahallesi’nde kâin ek hizmet binasının bahçesinde gerçekleştirilen tevzi töreninde; 2 bin üreticiye yüzdelik 60’ı ithal, yüzdelik 40’ı yerli tutmak üzere toplamda 100 ton benzen otu tohumu dağıtıldı. Geçtiğimiz yıl 35 ton yüzdelik 65 mevhibe ile dağıtılan benzin otu tohumu miktarı bu sene 100 tona çıkarıldı.

“Markalaşamama problemi ortadan kalktı”

Balıkesir kabil kırsal mahallenin çok olduğu şehirde derhâl tezelden seçkin ay çiftçilere destek verilmesini haddinden fazla oylumlu bir bakım namına gördüklerini dile getiren Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan “Bunun üzere Büyükşehir Şehremaneti Başkanımız Yücel Yılmayan’a haddinden fazla teşekkürname ediyoruz. Bu büyüklüğünde muhtelif, bereketli ve nitelikli ürüne sahipken markalaşamama problemini ortadan kaldıran başkanımızı kutlama ediyorum. Milletvekillerimizin sebebiyle Coğrafi İşaret Tescil Belgeleri bile almaya başladık. Şehrimizde bu domuzuna hizmetlerde emeği olan herkese teşekkürname ediyorum.” dedi.

Şimdiye büyüklüğünde kim desteklerin toplamının 5 itmam ilavesi dağıtıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği desteğin rustik mahallelerdeki üreticiler amacıyla çok değerli ve büyük olduğunu belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Parafin “Karkas üretiminde Türkiye 3’üncüsüyüz. Bu hayvanların yetişmesinde kullandığımız yemi dışarıdan ahzetmek adına, kendimiz üretmemiz gerekiyor. Büyükşehir Belediyemiz ile kolektif, şimdiye büyüklüğünde dağıttığımız döl miktarının ilkokul hatim fazlasını dağıttık. Türkiye’nin yeryüzü büyük jeotermal serası Büyükşehir Belediyemiz ve vekillerimiz sayesinde Balıkesir’de kurulacak.” dedi.

“Şehrimizin bereketini artırıyoruz”

Balıkesir’in bereketini artırmak amacıyla birçok hizmet ve yatırımı hayata geçirdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmayan “Çiftçilerimizin maliyetini budamak için evlat dağıtımları yapıyoruz, gür uygulamalara dair eğitimler düzenliyoruz. Bu amal makul yapıldığında bereketi herkese yansıyor. Gerçekleştirdiğimiz lansman faaliyetleriyle; Balıkesir Kuzusunu, 50 kök peynirimizi, balımızı ve elan birçok ürünümüzü duymayan kalmadı. Çiftçilerimize seçkin alanda destekler sağlıyoruz. Hayvancılığın gelişmesi için yaklaşık 5 bin dönüm mera alanının ıslahını tamamladık. Maliyeti azaltıp, çiftçilerimizin rekabet içinde öne çıkmasını sağlıyoruz. Rustik mahallerimizde eş alanlara selektör makinesi ve salça makinesi dağıtımı yaptık. Akliyeci bir belediyeyiz, düzenlenen ve çalışkan amal gerçekleştiriyoruz. Doğru işlerle şehrimizin bereketini artırmaya çalışıyoruz.” dedi.

Küçükbaş üreticiler amacıyla “Koç İstasyonu” projesi hayata geçiyor

Süt otu tohumunun hayvancılık özne üreticiler üzere temel aynı gerekseme olduğunu vurgulayan Komutan Yücel Yılmaz “Ekincilik İl Müdürlüğümüz ile birlikte bölgemizin gerekseme duyduğu ürünleri belirleyerek destekler veriyoruz. Bütün gelişigüzel fiilen domuzuna sonuçlar alıyoruz. Küçükbaş hayvancılığı haddinden fazla önemsiyor, meralarımıza ehil çıkıyoruz. Üreticilerimize her antlaşma bindi oluyoruz.” dedi. Küçükbaş üretimi fail bayağı işletmecilere yüklenmek için “Belletici İstasyonu” projesini hayata geçireceklerini müjdeleyen Başbuğ Yılmayan “Antrenör; 2. ve 3. nesle girdiğinden ilerleme düşüyor. Tığ, 500-600 koça bakacağız. Üretici gelecek özlük koçunu bize verecek, gönlüne göre bir tanesini seçerek bizden takanak. Hem hayvanlarımızın nesillerini ve ırklarını korumuş olacağız hem bile çiftçimizin verimini artıracağız. Bu istasyon her daim hizmet üretecek. Bunun üzere yüzlerce projemiz var. Burada dağıtılan tohumlar 2 bin çiftçimize ulaşarak hayvanlarımıza ağızotu olacak.” diye niteleyerek konuştu.

“Mümasil zamanda müjdelerimiz olacak”

Çiftçilerle, gelişigüzel ant alay malay olmaya çaba ettiklerini anlatım fail YANLIŞSIZ Parti Balıkesir Mebus Mustafa Canbey “Sayın Cumhurbaşkanımız, çiftçilerimizi çok önemsiyor. Tarım Bakanımızla görüştük, yakın zamanda sizler üzere müjdelerimiz olacak. Süt ve basma üstüne bile çalışmalarımız var. Balıkesir yerine çok pir gidiyoruz. Hem ülkemize hem insanlarımıza hem da dünyaya anlatabilecek hikayelerimiz var. Bağlantı beraberlikle şehrimizin seçkin devir elan ferah yerlere gelmesi için çalışmalar yapıyoruz.” dedi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmayan’ın beraberinde; Karesi Şehremini Dinçer Orkan, İl Ekincilik ve Orman Müdürü Erkan Alkan, HAYKOOP Başkanı Faruk Ilgi, Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Ağırbaşlı, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çiftçiler iştirak gösterdi.

Share: