Üniversitede, “İslam medeniyetinin inşasında sünnet” paneli düzenlendi

Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) Firez ve Medeniyet Topluluğu vasıtasıyla İslam Medeniyetinin İnşasında Sünnet” konulu açık oturum düzenlendi.

Rektörlük Konuşma Salonu’nda gerçekleştirilen panele, Adıyaman’a gelen Kült İşleri Efdal Kurulu Üyesi Prof. Dr. Enbiya Sebep ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi Ana İslam Bilimleri Kürsü Başkanı Prof. Dr. Mahmut Çınar, konferansçı olarak katıldı. Konuşmacılar, aktiflik öncesinde ADYÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut makamında ağırlandı.

Gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü ADYÜ İslami İlimler Fakültesi Asıl İslam Bilimleri Kürsü Başkanı Prof. Dr. Hamdi Gündoğar’ın yaptığı panele Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, İl Müftüsü Mehmet Taştan, darülfünun akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını ADYÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’un yaptığı program, İl Müftüsü Mehmet Taşçı ve ADYÜ Ekin ve Medeniyet Topluluğu Başkan Yardımcısı Rabia Nida Tekkanat’ın konuşmalarıyla bitmeme etti.

Panelde Prof. Dr. Çınar, “Sünnetin güncel hayattaki yansımaları”, Prof. Dr. Sebep vasıtasıyla ise “Peygamber’in uygarlık inşası” konularında sunumlarını gerçekleştirdi.

Geniş aynı katılıma hayal olan panelin arkası sıra konuşmacılara İl Müftüsü Mehmet Taşçı eliyle teşekkür belgeleri takdim edildi. – ADIYAMAN

Share: