UNESCO’ya namzet Nemrut Kalderası’nda göz kamaştıran kar manzaraları

UNESCO’ya namzet Nemrut Kalderası’nda göz kamaştıran kar manzaraları

BİTLİS Bitlis’in Tatvan ilçesinde UNESCO’ya namzet beğeni harikası Nemrut Kalderası kış güzelliği ile adeta büyülüyor.

Avrupalı Her Destinasyonları Projesi çerçevesinde “mükemmelliyet ödülü” alan ve UNESCO’ya namzet Nemrut Kalderası, yağan karla alay malay ağız ağıza beyaza büründü. Tatvan şehir merkezine 21 kilometre uzaklıkta bulunan 2 bin 948 rakımdaki Nemrut Kalderası, kar yağışının peşi sıra beyaz örtüyle kaplandı. İlkbahar ve yaz mevsiminde çokça sayıda kişinin uğrak yeri olan kalderada, kışın da hele yılbaşına sınırlanmış eyyam kala kısık bağlam görüyor. Kalderaya süzülmek için kar kış dinlemeyen vatandaşlar; virajlı, karlı ve rüzgarlı tıpkı yolculuğun arkası sıra koskocaman kaldera görüntüsünü takip imkanı buluyor.

Öte yandan, albeni sıcaklığının sıfırın altında 8 basamak adına ölçüldüğü bölgede, dağları ve ağaçları kaplayan beyaz zehir tuhaf alarga görüntülendi.

2022 yılının akıbet günlerinde Nemrut Kalderasını elde etmek istediklerini dile getiren vatandaşlar, “Bitlis’in Tatvan ilçesinde kâin Nemrut Kalderasına geldik. Esasen şehrin tanıtımı için ayda hele Nemrut’a geliyoruz. 2022’nin akıbet günlerinde Nemrut’un sonuç halini fotoğraflamak üzere buradayız. Yalnız kırıcı anlamda soğuk, rüzgar, tipi ve sıkıntı var. Bundan âlem zirvede durmak zorunda kaldık ve kalderanın aşağısına inemedik. İnsanları buraya Nemrut’a bekliyoruz, gelip bu acun harikası yeri görsünler. Bizler birlikte şehrin tanıtımı amacıyla elimizden geleni yapıyoruz” diye niteleyerek konuştular.

Share: