Türkiye’de ilki düzenlenecek: ‘Tesbih ve Tabii Ahcar Fuarı’ tanıtıldı

Türkiye’bile ilki düzenlenecek: ‘Tesbih ve Natürel Taşlar Fuarı’ tanıtıldı

Adana Valisi Süleyman Elban:

“Elden ülkemizin ciharıyek yanından değil dünyanın birçok ülkesinde fuara ziyaretçi ve stantla ilgilendiren katılımcılarda var”

“Türkiye’birlikte sunu çok tesbih üretilen kent Adana, bu fuarın burada olması çokça normaldi”

ADANA – Türkiye’üstelik ilk defa Adana’dahi gerçekleştirilecek olan ‘Tesbih ve Doğal Ahcar Fuarı’nın lansmanı yapıldı. Fuarı tanıtıcı Adana Valisi Süleyman Elban,” Dünya’de mütehammil tesbihçiliği içine düz hakeza günahsız benzeri fuar olduğunu duymadık, onun amacıyla bu bir zamanda arsıulusal tıpkısı fuar. Dünya’nın birçok durumunda fuara ziyaretçi ve stantla ilişik delege var” dedi.

Adana’birlikte tesbihçiler çarşısında, 22-25 Mabeyin tarihinde düzenlenecek olan ‘Tesbih ve Katıksız Ahcar Fuarı’nın lansmanı yapıldı. Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek olan fuarın tanıtımında konuşan Adana Valisi Süleyman Elban,” 2 yıl önceki tesbihçiler çarşısını görüşme ettiğimde zaten etkilenmiştim. Çok çok tesbih çeşidi, çokça birinci sınıf işlemler hem da kızıl taşlar ile biraz yadırganan eseler görmüştüm. Bunun Adana zarfında dahi haddinden fazla bilinmediğini buranın esasta Türkiye’nin gelişigüzel tarafına ve dünyanın birçok adına özellikle mezat doğmak için bir nice şekilde iz sattığını amma mevcut potansiyelini bol değerlendiremediğini evvel geldiğimizde ayırt ettik” diye niteleyerek konuştu.

“Bodur sürede 200’ün üstünde murahhas var”

Tesbihçiliğin geliştirilmesi ile ait hangi yapılması gerektiğini konuşurken burada benzeri fuarın yapılmasının dolgunca olacağını dile getirdiğini tamlayan Ilbay Elban,” Araştırı yaptığımızda Türkiye’dahi on paralık tesbihçilik fuarı olmadığını öğrendik. Türkiye’nin önce tesbihçilikle ilgili fuarı da Adana’dahi yapılacak. Bu Adana’ya yakışıyor. Çünkü Adana, fuarlar şehri hem de ilkler şehri. Ayrımsız zamanda Türkiye’de sunma aşkın tesbih üretilen kent. Zımnında bu fuarın burada olması çokça normaldi. Fuar’ın yapılmasına karar verdiğimizde deste pekâlâ tamam diye baktığımızda bodur sürede 200’ün üzerinde elçi oldu. Hala rabıt bitmeme ediyor, belli 22 Mesafe’ta bu fuar kapılarını açtığında fuara süzülmek isteyene maatteessüf yerimiz doldu diyeceğimizi zannediyorum” dedi.

“Dünya’dan fuara demet var, uluslararası tıpkısı fuar hüviyetine büründü”

Dünya’de dokuz canlı tesbihçiliği içine düzlük halis tıpkı fuar olduğunu mukavim duymadıklarını dile getiren Elban,” Onun üzere bu ayrımsız zamanda uluslararası tıpkısı fuar. Elden ülkemizin dört bir yanından değil dünyanın bir nice ülkesinde fuara ziyaretçi ve stantla ilişik katılımcılarda var. İlk olmasına kullanılmamış olmasına rağmen Adana’ya uygun benzeri şekilde uluslararası aynı fuar hüviyetine bile büründü. Bundan Sonra bu uluslararası Adana tesbihçilik ve kızıl ahcar fuarı adına son yıllar ki yıllar henüz gelişip elan bile büyüyecek” sözlerine yer verdi.

Share: