TÜRKİYE’DE 9 AYDA 1683 KİŞİ TRAFİK KAZALARINDA HAYATINI KAYBETTİ

EMNİYET Genel Müdürlüğü Gidiş Geliş Başkanlığı verilerine göre, ilkgüz ayında meydana mevrut 43 bin 734 trafik kazasında 18 bin 570 can yaralandı, 214 hayat da hayatını kaybetti. Yılın evvel 9 ayında ise kazalarda ölenlerin sayısı 1683’e yükseldi.

Inanma Genel Müdürlüğü Gidiş Geliş Başkanlığı, ilkgüz ayında meydana gelen gidiş geliş kazalarına ilişik verileri ve mobese kameralarına yansıyan kaza görüntülerini paylaştı. Türkiye genelinde 178’i kişioğlu, 18 bin 570’i yaralanmalı, 24 bin 986’sı hasarlı atılmak için toplam 43 bin 734 gidiş geliş kazası meydana geldi. Kazalarda 18 bin 570 hayat yaralandı, 214 birey da hayatını kaybetti. Yılın ilk 9 ayında, gidiş geliş kazalarında ölenlerin sayısı ise 1683’e artık. Eylül ayında genişlik çok kaza trafik kazası İstanbul’da oldu. İstanbul’da kişi, yaralanmalı ve maddi hasarlı mecmu 5 bin 376 ilçe meydana gelirken, bu kazalarda 6 birey hayatını kaybetti. İstanbul’u Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa izleme etti. En birkaç kazanın meydana geldiği şehirler ise Ardahan, Tunceli ve Bayburt oldu. Eylül 21 bin 38 çoban alkollü adına vesile kullanırken yakalandı, denetimlerde 1 milyon 758 bin 137 trafik cezası uygulandı. 125 bin 856 vasıta ise trafikten menedildi.

KAZALAR KAMERADA

Gidiş Geliş Başkanlığı Adana, Bayburt, Eskişehir, Hatay, Kütahya, Malatya, Muğla, Nevşehir, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tokat ile Tunceli dahi meydana mevrut ve mobese kameralarına yansıyan gidiş geliş kazalarının görüntülerini paylaştı. Hatay’da motosikletle ezgi halindeki iki kişinin üstüne sefer kenarındaki tıpkı ağacın dalı düştü. Kameraya yansıyan kazada motosikletteki 2 dirilik belli belirsiz yaralandı. Nevşehir’üstelik sürücüsünün kontrolünden sâdır otomobil, ölçülü refüje çıkarken bu tam yolun karşısına boşlamak isteyen 2 yayaya çarptı. Sakarya’da ise gene sürücüsünün kontrolünden sâdır otomobil, kaldırıma çıkıp şemsiyesiyle yürüyen aynı geçici çarptı. Palyatif, otomobilin çarpmasıyla kısaca 20 metre ileriye fırlayarak yaralandı. Bu anlar mobese kamerasına yansıdı.

EN SIK GÖRÜLEN SÜRÜCÜ HATALARI

Öte yandan gidiş geliş kazalarında sunma yoğun tanidik sürücü hataları Trafik Başkanlığı’nca şöyle sıralandı: ‘Araç hızını kat, gelgel ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak, munsap derbent ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak, abdestbozan strateji ve tağyir kuralına uymamak, arkadan zedelenmek, dolaşma kurallarına uymamak, kırmızı ışık yahut görevlinin dur işaretinde durmamak, araç giremez trafik işareti mevcut yerlere buyurmak, sâri ve okul geçitlerinde yavaşlamamak, yayalara geçiş hakkı susmak, alkollü adına miftah koymak, aşırı derhâl araç dercetmek, mürur yasağı olan yerlerden koymak ve kusurlu şekilde veya yasak olan yerlere park yeri eylemek.?

Share: