Türkiye ziyareti öncesi İsveç’ten arka arkaya PKK açıklamaları: Yıldırı örgütüdür

NATO’ya unsur kalkmak amacıyla 30 uzuv ülkeden 28’inin onayını düzlük İsveç ve Finlandiya şu temel büyüklüğünde Türkiye’nin engeline takıldı. Ankara gelişigüzel iki ülkenin NATO’ya uzuv olabilmesi üzere PKK ve PYD terör örgütleriyle olan ilişkilerini değiştirmesini şart koştu. Konuya ilgili bugüne kadar yaptığı açıklamalarda Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan,İsveç’in terör örgütü PKK/PYD/ YPG’ye karşı somut tekebbür değişikliğine gitmesi gerektiğini belirtmişti.

8 KASIM’DA TÜRKİYE’Yİ ZİYARET EDECEK

İsveç’in yıpranmamış hükümetinin başbakanı Ulf Kristersson geçtiğimiz günlerde “Ankara ziyareti üzerine İsveç ve Türkiye ortada anlaşmaya varıldı” şeklinde izah yapmış, 8 Kasım’da Türkiye’ye görüşme gerçekleştireceği belirtilmişti.

“PKK BİR YILDIRI ÖRGÜTÜDÜR”

Türkiye ziyaretinden geçmiş Kristersson’un yanında Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom’dan art arda açıklamalar geldi. İsveç Radyosu’na konuşan Billstrom yeni hükümetin yıldırı örgütü PKK ve YPG’yle arasına açıklık koyacaklarını belirtti. “Birincil garaz İsveç’in NATO üyeliği olduğunu sözlerine ekleyen İsveç Dışişleri Bakanı daha bilahare Twitter’da yaptığı açıklamada, ” Malmö’de PKK bayraklı ile yordam veren politikacıların yaptığı kabul edilemez. PKK ayrımsız terör örgütüdür ve bu garip durumlar demokrasiye yakışmıyor” dedi

“PKK’YLA SİYASİ İŞBİRLİĞİNE GİRMEMELİYİZ”

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ise terör örgütü PKK’nın Türkiye’ye yönelik faaliyetlerini artık İsveç üzerinden gerçekleştirmesini engelleyeceklerini söyledi. Türkiye’nin PKK konusundaki hassasiyetlerini ciddiye aldıklarını kaydeden Kristersson, yıldırı örgütünün Suriye uzantısı YPG/PYD’ye belen ederek, “PKK’ye bu büyüklüğünde mail örgütlerle (YPG/PYD) siyasi teşrikimesai içerisine girmemeliyiz” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN ENDİŞELERİNİ ANLIYORUZ”

PKK’nin ayrımsız terör örgütü olduğunu belirten Kristersson, “İsveç topraklarında mülk toplandığını biliyoruz. Türkiye’nin bu konuda çokça endişeli olduğunu ağız ağıza anlıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

“TÜRKİYE BİZE GÜVENEBİLİR”

Türkiye’nin terörle uğraş konusunda yeni hükümete güvenebileceğini vurgulayan İsveç Başbakanı, “PKK’nın, Türkiye’ye müteveccih terör faaliyetlerini desteklemeyi amaçlayan faaliyetlerin daha çok İsveç topraklarında yürütülmesi benzer olmayacaktır. Türkiye, bu konuda bize güvenebilir” dedi.

YPG, PKK İLE BAĞLANTILIDIR”

Mavera yandan İsveç hükümetinin açıklamalarını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Türkiye’nin İsveç Büyükelçiliği, “YPG/PYD uzvi, hiyerarşik ve mali yerine PKK ile bağlantılıdır. Bu töz, cemi ortaklarımız ve müttefiklerimiz aracılığıyla akseptans edilmelidir. Bunun İsveç makamları için giderek elan kemiksiz ayla gelmesinden âlem mutluyuz” açıklamasını yaptı.

Share: