Türkiye-Rusya-Ukrayna ombudsmanları ‘kavuşma koridoru’ amacıyla görüştü (4)

TBMM BAŞKANI ŞENTOP, HEYETLE GÖRÜŞTÜ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) ve Avrupa Birliği ile ortaklaşa düzenlenen ’21’inci Yüzyılda İnsan Haklarının Geleceği’ antetli Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı’na gelişinde Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ile alay malay, Ukrayna Ombudsmanı Dmytro Lubinets ve Rusya Ombudsmanı Tatiana Moskalkova ile kısa ayrımsız müzakere gerçekleştirdi. Şentop her iki ülke ombudsmanına birlikte, kendilerini arsıulusal konferans vesilesiyle Türkiye’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şentop görüşmede, “Türkiye, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Rusya ve Ukrayna savaşı sona ermesi üzere balaban çaba gösteriyor. Bu savaşın dinamikleri çoktur ama genişlik yetişkin mesele sivillerin ölmesi, uymazlık görmesi” diyerek konuştu.

Şentop ilk etapta insani ateşkesin sağlanmasının önemine meni etti ve kavga devam ederken balaban adımların da atıldığını vurgulayarak, “Tahıl koridoru, esir mübadelesi sağlandı. İnsani ateşkesin sağlanması amacıyla gayretimiz devam edecektir. Siviller, için yapabileceğimiz tıpkı husus olduğunda desteğimiz olacağını ifham etmek isterim” dedi.LUBINETS, ERDOĞAN VE TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR ETTİUkrayna Ombudsmanı Dmytro Lubinets, tahıl koridoru başta kalkışmak amacıyla yaralılar ve füru üzerine yaptıklarından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye’ye teşekkürname etti.

Rusya Ombudsmanı Tatiana Moskalkova birlikte, ana hakkın koca hayatı olduğunu belirterek, Türkiye’nin dertli ve sivillere yardımı üzere teşekkürlerini tabir etti.

Share: