Türkiye-İskoçya maçından notlar

Türkiye ile İskoçya arasında oynanan tedbir maçında Diyarbakır, ilk defa milli müsabakaya ev sahipliği yaptı.

Diyarbakır Stadı, Akhisarspor ile Fenerbahçe beyninde 2018’de oynanan Tarım Türkiye Kupası finalinin ardından ikinci nöbet şanlı benzeri organizasyonun sülale sahibi oldu.

Diyarbakır ve çevre illerden gelenler maça nazik bağlam gösterdi. Tribünlerde kıytırık boşluklar görülürken, 1000’e yakın İskoç yandaş birlikte maçı statta izledi.

Ayrıca tribünde yaklaşık 100 metrelik Türk Bayrağı açıldı.

Cenk Özkacar ilk defa önce 11’de

İskoçya karşısında önceki 11’de form şansı yakalayan Çekişme Özkacar, bu şansı ilk kez yakaladı.

Milli takımın UEFA Milletler Ligi’nde Litvanya ile oynadığı karşılaşmada sonra oyuna karışma olan 22 yaşındaki aktör, defans üçlüsünde Edvar Söyüncü ve Şair Bilisiz ile bu arada oynadı.

A Milli Ayak Topu Takımı’nın kalesini Uğurcan Çakırdoğan korurken, ılımlı sahada Anlaklı Polat, İrfan Duygusal Kahveci, Orkun Kökçü ve Ferdi Kadıoğlu oynadı.

Teknik yönetmen Stefan Kuntz, kanatlar ve ileri uç hattında ise Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu ve Çekişme Tosun’a kader verdi.

İlk sefer A Milli Takıma nida edilen Ardıl Güler ve Tayyip Talha Sanuç yedekler arasında düz aldı. Millilerde ayrıca Altay Bayındır, Doğan Alemdar, Samet Akaydın, Salih Özcan, Asalet Aktürkoğlu, Doğukan Sinik, Aziz Elmalı, Berkay Özcan, Enes Ünal, İsmail Faziletli, Umut Bozok, Deniz Türüç ve Saygınlık Endişe yedek soyundu.

İskoçya ile 2. karşılaşma

A Milli Futbol Takımı, İskoçya ile tarihinde ikinci kat yüz yüze geldi.

İki takım beyninde geçmiş ve biricik karşılaşma, 62 sene önceki 8 Haziran 1960’ta Ankara’birlikte oynanmış, Türkiye mücadeleyi 4-2 kazanmıştı.

Ay ayan ekibin gollerini Lefter Küçükandonyadis (2), Mukavim Oktay ve Şenol Birol’dan gelmişti.

Share: