Türkiye bire bir anda iki mevsimi yaşıyor! Doğu’nun erdemli kesimlerinde kar yağışı çalışkan olurken, ülkenin tıpkısı kısmı ise denize girmeye devam ediyor

Unesco Dünya Mirası Eğreti Listesi’nde düz alan Korykos Antika Kenti’nin arz kocaman parçası olan Mersin’in Efdal ilçesindeki ‘Kızkalesi’nde sezonun bitmesiyle bahir azalsa birlikte Ilk Teşrin ayında da bağlam görüyor. Çekicilik sıcaklığının 26 derecelerde olduğu kentte özellikle Rusya almak üzere benzeri çokça ülkeden tatilciler ile hafta sonunu kıymetlendirmek için yer illerden gelenler bahir ile güneşin keyfini çıkardı.

KASIM AYINA KADAR DENİZE GİRİLEBİLİYOR

Bir haddinden fazla ilde hava sıcaklığının sıfırın altına indiğini Van, Erzurum, Kargaşa, Hakkari, Iğdır, Bingöl ve Tunceli kadar bire bir çok ilin efdal kesimlerine mevsimin geçmiş kar yağışının yaşandığı belirtilirken, Sazak’dahi Teşrinievvel ayı sonuna başkaca Son Teşrin ayının ortalarına kadar denize girilebileceği ifade edildi.

DENİZ SICAKLIĞI 26 DERECE

Ilk Teşrin ayında olduklarını anımsatan Kızkalesi Ekin ve Turizm Derneği Komutan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop,” Türkiye’nin ayrımsız çokça noktasında gelgel sıcaklığının eksilerde ve kar, yağmurun olduğu şehirlerimiz çokça aşkın, haberlerde izliyoruz. Mersin, hele turizm cenneti Kızkalesi ve değerli kum sarısının üstünde bulunduğumuz nokta daha sıcak. Deniz sıcaklığı 26 merhale. Yerli ve yabancı misafirlerimiz denize girmekteler, denizin tadını çıkartıyorlar. Daha daha buralar anca soğumadı, gelen misafirler denizin tadını doya doya çıkartıyorlar. Genelde ülkemizde dinlence Temmuz ve Ağustos ayı yerine öngörülüyor. O doğrultuda misafirler, insanlar müsaade alıp dinlence yapıyor. Ama inanın Eylül, Ekimin sonu, hassaten Kasımın 20’sine kadar tahammülfersa bire bir denizi oluyor. Bahir elan asude, elan yunak ve daha evire çevire” dedi.

RUSLAR SEZONU UZATTI

Bu yıl sezonun uzadığına dikkat calip Öztop,” Hele mevrut misafirler Rusya ağırlıklı misafirlerimiz ağırlıklı bu yıl, sezonun de uzamasına faal oldu. Biz çokça mutluyuz onları burada ağırlamaktan, mihman etmekten. Gelişigüzel otelde genişlik azından misafir var bu dönemde, bu de istihdam açısından sezonun uzamasına sebep oluyor. Bağımlı bu istihdamı sağladığımız içini işletmeciler namına mutluyuz” dedi.

Rusya’nın dışında değişik ülkelerden birlikte gelenlerin olduğu bölgede tatilini geçiren İspanyol Daniel Rojas ise “2 dönem ilk Mersin Ağacı’e geldim. Bağımlı hem tarihi dokuya topluluk benzeri site ayrımsız zamanda modern benzeri şehir. Özellikle insanlar cana etraf, kendinizi haddinden fazla ecnebi hissetmiyorsunuz. Bahir de mefkûre tıpkısı sıcaklıkta, yüzdük bu bölgede. Kullanılmamış geldiğimiz üzere bire bir çokça şeyi görmedik amma kendimizi on paralık ecnebi hissetmiyoruz” ifadelerini kullandı.

SICAK OLMASI IRI AVANTAJ

Gurbetçi tatilcilerden,” Kırşehirliyim, yurtdışında kalıyorum Almanya’de Frankfurt’tan geliyorum. Birçok öğün buraya geldim, Buraya gelmemin özelliklerinden biri de Türkiye’nin seçkin yerlerinden olması. Alelhusus Kızkalesi’nin haddinden fazla akman olması. Hep yerli ve ecnebi turistlerin buraya gelmesi. Özelikle kalenin güzelliği ve korunaklı olması çok hoşumuza gidiyor. Bozulmamış, pir, sakıncasız bir meydan. Bu dönemde hamam olması nazik bir üstünlük. Ben kendim ve eşim namına diyebilirim ki buraya gelmekten çokça irsal alıyoruz ve mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Share: