Türkiye Basketbol Federasyonu, maçların ertelendiğini duyurdu

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), liglerde bu hafta oynanacak cümle müsabakaların doğacak bir tarihe ertelendiğini açıkladı.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Kahramanmaraş’ta meydana mevrut ve ayrıksı illerde ağırbaşlı hasarlara etmen olan depremlerin peşi sıra, basketbol liglerinde bu hafta oynanacak mecmu müsabakaların doğacak ayrımsız tarihe ertelendiğine dair tıpkı izah yaptı.

Federasyonun resmi genel ağ sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere vadi verildi:

“6 Küçük Ay 2023 tarihinde Kahramanmaraş özellikle kalkmak üzere Hatay, Kilis, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya, Adıyaman ve Şanlıurfa ile bir nice ilimizi etkileyen deprem neticesinde Cumhurbaşkanlığı kararıyla yedi devir süreyle milli matem zar edilmiştir.

Ülkemizi derin tıpkı üzüntüye boğan bu hareket felaketinin peşi sıra liglerimizde bu hafta oynanacak tamam müsabakalar müstakbel benzeri tarihe ertelenmiştir.

Türkiye Basket Federasyonu, 2022-2023 sezonu yığın takvimi ile ait kullanılmamış tarihleri ilerleyici günlerde açıklayacaktır.

Ülkemizi yasa boğan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; vatandaşlarımızın ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza evgin şifalar dileriz.” – İSTANBUL

Share: