Tunç Soyer: Osmaniye’de Mart Başına Büyüklüğünde 200 Konteynerlik Tıpkı Şehir Kuracağız

İzmir Büyükşehir Şehremini Tunç Soyer, mart başına büyüklüğünde Osmaniye’da 200 konteynerlik tıpkısı site kuracaklarını, bölgede rustik kalkınma için bile harekete geçtiklerini belirterek, “Biliyoruz kim Osmaniye’de vatandaşlarımızın mağduriyeti bitmeme ettikçe İzmir’dahi bizim yüzümüzün gülmesi olanaklı değil. Bu beraberlik bağını pekiştirmemiz, güçlendirmemiz, birbirimize sahip çıkmaya bitmeme etmemiz geçişsiz” dedi.

Tunç Soyer, Kahramanmaraş merkezli depremde engel gören 11 ilden, genel kıyamet koordinasyonunu İzmir’in üstlendiği Osmaniye’da zaman matbuat toplantısı düzenledi. Cebelibereket Şehit Uca Alkan Ortaokulu bahçesinde kurulan İzmir Büyükşehir Belediyesi Kıran Koordinasyon Merkezi’nde planlı toplantıya, CHP Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, Osmaniye İl Başkanı Şükret Çaylı ve ilçe başkanları birlikte katıldı.

“KÖKTEN SÜRME ÇALIŞMAMIZ GEREKEN IŞ, DEPREMİN TRAVMASINI ATLATTIKTAN SONRASIDIR”

Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin facia bölgesinde yaptığı çalışmaları aktararak, “Depremin yaraları imdi canlı. Haddinden Fazla iri acılar, dramlar yaşanıyor. Tığ, tıpkı yandan bugüne dayalı neler yapmalıyız, benzeri yandan Osmaniye’bile gücük, itidalli ve uzun vadede neler yapılması gerektiğini görüşüyoruz. Burada verdiğimiz hizmetin kalitesini büyütecek çalışmalar yapmaya bitmeme edeceğiz. Amma bizim anne çalışmamız gereken iş, depremin travmasını atlattıktan sonrasıdır” diye niteleyerek konuştu.

Cebelibereket Okulu’nun bahçesindeki eş güdüm merkezinde günde 2 bin kişiye kemirmek veren tıpkı dinamik mutfağın bulunduğunu dile getiren Soyer, şunları söyledi:

“MİKROSKOPLA İZMİR’E BAKARKEN TELESKOPLA OSMANİYE’YE BAKMAYA BITMEME EDECEĞİZ”

“Çokça asıl birimlerimizi buraya taşıdık. Herhangi Bir dolaşma sayısı artan aynı ekibimiz var. Park Yeri ve Bahçeler Müdürlüğü’nden Olgun İşleri’ne kadar bilcümle ekiplerimiz burada. Daha önemlisi, Müstacel Hal Ekibi’miz burada. Cebelibereket Okulu’na giren Osmaniyeli benzeri vatandaş, kendi belediyesine mevrut kabilinden bakım alsın istiyoruz. ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin minyatürünü kuracağız’ demiştik, adım adım kuruyoruz. Biz, elden İzmir namına değil, Türkiye’nin değme yerinden büyükşehir belediyelerinin temsilciliğini yapacağız. Aynı yandan İzmir’in bilcümle gücünü, enerjisini taşıyacağız, ayrımsız yandan üstelik burada Türkiye’nin seçkin yerinden gelen destekleri koordine görevi üstlendik. Benzeri yandan mikroskopla İzmir’e bakmaya, tıpkı yandan de teleskopla Türkiye’nin rastgele yerinden Osmaniye’ye bakmaya bitmeme edeceğiz.”

Osmaniye amacıyla tahaffuz ve rustik kalkınma gelmek için çalışmaların iki esas koldan yürütüleceğini belirten Soyer, sözlerine şöyle devam etti:

“MART AYI BAŞINA BÜYÜKLÜĞÜNDE 200 KONTEYNERLİK BİR SITE KURACAĞIZ”

“Birincisi, konut imalatı. Vatandaşların bin 700’ün üzerinde vahim hasarlı konutunun olduğunu biliyoruz. Yıkılan 250’nin üstünde çatı olduğunu biliyoruz. Biz, mart kocaoğlan başına büyüklüğünde 200 konteynerlik ayrımsız şehir kuracağız. Bu 200 konteyner, İzmir Büyükşehir Belediyesi atölyelerinde üretilmeye bitmeme ediyor. Onların buraya naklini başlattık. Bire Bir yandan birlikte buraya getirdiğimiz arkadaşlarımızla montajını yapıyor olacağız. Böylecene çok henüz çok konteyneri buraya getirmiş oluyoruz. Aşina, benzeri TIR arz fazla iki taşımalık getirebiliyor. Amma biz, açık oturum yerine burada montajını yaptığımızda 15-18 arası konteyneri bir seferde buraya getirmiş oluyoruz. Burada de maksimal 35 dakikada konteynerin montajını yapabiliyoruz. Mart ayı esasen itibaren çadırlarda yaşayan vatandaşlarımızı daha kuvvetli ve korunaklı konteynerlere yerleştirmeye başlayacağız.

“OSMANİYE’DA BILE İZMİR’DEKİ ÜRETİCİYE SAĞLADIĞIMIZ İMKANLARI BULMAK İSTİYORUZ”

Kırsalda üretimi bitmeme ettirmemiz gerekiyor. Kırsalda üretim devam etmezse hem Osmaniye’dahi bir gıda krizi yaşanabilir hem üstelik kırsalda kıvrak vatandaşların kafile yazar şehirde tembel ordusuna katılmaları bahis konusu. Bizim İzmir’de ‘Başka Tıpkısı Ekincilik Mümkün’ çatısı altında yürüttüğümüz çalışmaları Osmaniye’ye söylemek istiyoruz. Osmaniye’de bile İzmir’deki üreticiye sağladığımız imkanları ulaşmak istiyoruz.

“KARDEŞLİK BAĞINI PEKİŞTİRMEMİZ, GÜÇLENDİRMEMİZ LAZIM”

Osmaniye’birlikte kurduğumuz bu el birliği bağını aylamak istiyoruz. Bu kardeşlik bağını bollatmak ve Osmaniye’ye artık kâr getirecek benzeri noktaya yürütmek istiyoruz. Biliyoruz kim Osmaniye’bile vatandaşlarımızın mağduriyeti devam ettikçe İzmir’bile bizim yüzümüzün gülmesi benzer değil. Bu muadele bağını pekiştirmemiz, güçlendirmemiz, birbirimize erbap çıkmaya devam etmemiz lazım. Tığ, bu önsezi ve düşüncelerle buradayız.”

Osmaniye’nin umumi kıyamet koordinasyonunu 11 büyükşehir belediyesi ortamında İzmir’in üstlenmesine ilişkin üstelik mütekellim Soyer, sözlerini şöyle tamamladı:

“GENÇLER VİCDANIMIZIN SÖZLERİNİ DUYSUNLAR İSTİYORUZ”

“Bizi depremde AFAD, Osmaniye ile eşleştirmişti. Bittabi cümle zelzele bölgesine hizmet duyurmak üzere çaba ettik. Ama elan bilahare bu hizmetin henüz ferah tıpkısı koordinasyonla ulaşması amacıyla 11 büyükşehir belediye reisi olarak aramızda ayrımsız teşrikimesai yapmaya karar verdik. O aksiyon birliğinde ben, Osmaniye’yi istediğimi söyledim. Zira hem AFAD’ın baştaki eşleştirmesinin üstünlük olacağını hem dahi buradaki arkadaşların aktardığı bilgilerle daha faydalı olabileceğimizi düşündüm. Biz düşünülerek, isteyerek ve kendi irademizle buradayız. Bugüne kadar gençler ihtiraslarımızın sözlerini duydular, imdi vicdanımızın sözlerini duysunlar istiyoruz.”

Share: