TÜ Tababet Fakültesi Hastanesi’nde duygu kapağı ameliyatsız yenilendi

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 72 yaşındaki hastanın ihtisas kapağı ameliyatsız yenilendi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, TÜ Kardiyoloji Ana Bili Dalı’nın kardiyovasküler hastalıkların tedavilerinde yenilikçi yaklaşımını sürdürdüğü belirtildi.

Elan önce aort kapağı kilitsiz küreksiz cerrahi ile değiştirilmiş olan hastanın kalp kapağının TAVI yöntemi ile değiştirildiği ve gücük sürede sağlığına kavuşarak taburcu edildiği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine vadi verilen TÜ Kardiyoloji Ana Bilgelik Dalı Başkanı Doç. Dr. Servet Altay, akıbet dönemde 100’ün üzerinde TAVI denilen kasıktan girerek duygu kapağı tağyir ameliyatı yaptıklarını belirtti.

8 sene ilk geçirdiği operasyonla aort kap operasyonu farklı bir hastaya TAVI yöntemi ile engelleme ettiklerini rapor eden Altay, şunları kaydetti:

“Hastamız 72 yaşında. 8 sene önceki aort kapağı biyolojik kapakla değiştiriliyor. Bu kapakların de 10 almanak aynı ömürleri var. Hastamız bize geldiğinde ati derecede soluk darlığı çekiyordu. Ayrıca aort kapağı değişen birinde ikinci operasyonun riski elan faziletli oluyor. Takım yerine bu hastaya hangi yapacağımızı düşündük. Daha önce bu bölgede yapılmayan bir işlemi yapmaya değişmeyen verdik. Türkiye’birlikte da haddinden fazla çok olduğunu düşünmüyoruz. Yenilgi dirim bilimsel kapağın yerine TAVI dediğimiz yöntemle yeni tıpkısı kapak ekledik ve hastamızı sağlığına kavuşturmuş olduk.”

TÜ Kardiyoloji Ana Marifet Dalından Dr. Akademisyen Maksat Özkan da TAVI yönteminin züğürt açısından hem konforlu hem ağır nefes sulandırıcı kullanımı gerektirmeyen, günlük hayatına çok çabuk bir şekilde dönebileceği bir muamele olduğunu belirtti.

Share: