Trabzon kültür konuşma haberi | Macaristan çıkmaz mızıka grubu ‘Band Of Streets’ İstanbul’da

Macaristan çıkmaz topluluk grubu ‘Band Of Streets’ Liszt Enstitüsü Macar Kültür Sarayı’nin davetiyle İstanbul Site Konferans’ın ocak sahipliğinde üniversitenin Taksim yerleşkesinde ve Şişhane Meydanı’nda dinleti verdi.

Geçmişten günümüze birçok eseri seslendiren ‘Band Of Streets’ saz topluluğu, İstanbul ayağındaki konserini İstanbul Kent Görüşme’ın sülale sahipliğinde İstanbul Şehir Üniversitesi’nin Taksim yerleşkesinde gerçekleştirdi. Liszt Enstitüsü Macar Kültür Merkezi’nin davetiyle mevrut grup üniversitenin bahçesinde kısa tıpkı konser verdi. Sonrasında Şişhane Meydanı’nda konserine bitmeme fail kadro, vatandaşlar vasıtasıyla şişman bandaj gördü. İlk konserini Kocaeli’üstelik veren grup İstanbul’dan bilahare Bursa ve Ankara’ya gidip dinleti verecek.

“İSTANBUL ŞEHIR KONUŞMA TÜRKİYE VE İSTANBUL’UN KÜLTÜR HAYATINA HAYIRLI OLSUN”

İstanbul Kent Laf’ın Müessis Direktörü Doçent Dr. Ahmet İlkay Ceyhan, “Bugün Liszt Enstitüsü Macar Kültür Merkeziyle kolektif düzenlediğimiz konser ile Açıkça Eğitim Vakfı (ENEV) ve İstanbul Şehir Üniversitesi iştiraki olan İstanbul Site Danişma’ın önceki etkinliğini gerçekleştiriyoruz. Band Of Streets grubu, Liszt Enstitüsü Macar Kültür Merkezi’nin daveti ile burada. Bizim, kültürler arası iletişimi seçmek, kültürel gelişmelerin içerisinde düzlük alabilmek kadar ayrımsız misyonumuz var. Ona istinaden arsıulusal tıpkı grupla keyifli azıcık kılmak için böyle tıpkı tertip düzenledik. Dörtköşe benzeri baş yapalım istedik. İstanbul Şehir Danişma Türkiye ve İstanbul’un firez hayatına kılıklı olsun” dedi.

“MACARİSTAN’DA SUNU İYİ SOKAK BANDOSU YERINE TANINIYOR”

Macar Kültür Merkezi Müdürü Dr. Gabor Fodor, Band Of Streets Macar ekibinin 3. öğün Türkiye’ye geldiğini belirterek, “Ekip, 3. Nöbet Türkiye’ye Macar neşesini getiriyor. Bu kere Kocaeli, İstanbul, Bursa ve Ankara’da konser verecekler. Macaristan’de sunu dolgunca çıkmaz bandosu adina tanınıyor. Macar Milli Ayak Topu takımı maçları öncesinde bile taraftarları coşkulandırmak amacıyla sokaklarda enstrüman çalıyorlar. İstanbul’üstelik Site Üniversitesi’nden bilahare Şişhane meydanında İstanbullularla buluşacaklar” diye niteleyerek konuştu.

“TÜRKİYE’DE KENDİMİZİ ÇOK İYİ HİSSEDİYORUZ”

Band Of Streets grubundan Mate Füzy, 3. Posta Türkiye’bile olmaktan çokça mutlu olduklarını anlatım ederek, “Türkiye’birlikte kendimizi haddinden fazla gür hissediyoruz. Grubumuz artık 10. Yaşını doldurdu. Macaristan’dahi bu kök çıkmaz bandosu tarzında mızıka müziği girmek aslında bizim patentimiz ve bundan dahi haddinden fazla şişman aynı gelgel duyuyoruz. Türkiye’nin birlikte İspanya ve İtalya’üstelik bile sokaklarda dinleti verdik. İtalya’bile dünya fuarında konser ödeme şansımız oldu. Esbak Kocaeli’deydik. Bugün İstanbul’dayız. Ferda ise Bursa’ya akabinde da Ankara’ya gideceğiz. Sayın Macaristan Ankara Büyükelçisi’nin daveti üzerine geldik. Bu vesileyle kendisine çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Share: