Torunlar kilometrelerce kat gidip gelmesin diyerek apartı okula çevirdiler

Çocuklar kilometrelerce el gidip gelmesin diyerek apartı okula çevirdiler

– Bu de ‘Apart meslek’

MUĞLA Muğla’nın Emecik Mahallesi’nde bulunan bir apart binası meslek öncesi öğrencilerin eğitim bilimi görmesi için kiralanarak eğitim yuvasına dönüştürüldü.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul öncesi eğitime erişimde punt eşitliğini hatırlamak üzere köy ve tıpkısı yerleşme yerlerinde temel sınıfı açılmasına ilişkin yapmış olduğu düzenlemeye istinaden Datça İlçesi Emecik Mahallesi’nde mevcut beş binasında düzenleme yapılmasına karar verildi. İlçe Milli Eğitim Bilimi Müdürlüğü yoluyla okul binasının meslek öncesi çocukların yararlanmasına uygun ayla getirilmesi için yapılacak tebeddülat ve tamiratın teferruatlı zaman alacağı öngörüldü. Çocukların meslek öncesi eğitime erişimini kolaylaştıracak bakir tıpkı formül arayışına gidildi.

“Apart binası terbiye yuvası oldu”

En mümasil eğitim bilimi alınacak bölgenin 20 km olması, minik öğrencilerin aktarılma içerisinde 40 km gezi yapması gerekliliğinin gelişimlerini zıt etkileyeceği, tekrar taşımanın ailelere kıymettar olacağı ayn önünde bulundurularak, ekol öncesi çağındaki çocukların öğrenim görmesi üzere Karaincir mevkinde bulunan okul öncesi çocukların öğrenim görmesi üzere farklı ayrımsız formül uygulamaya konuldu. Apart sahibi Mehmet Daban’ın izni ile Datça Kaymakamlığı himayelerinde Datça İlçe Milli Eğitim Bilimi Müdürlüğü koordinesinde ve tamlık velilerin katkılarıyla Datça İlçesi Emecik Mahallesi’nde bulunan benzeri arpta ilgili bina, Datça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Emecik İlkokulu Anasınıfı Komisyonunun raporuna güvenerek, 2022-2023 Eğitim Bilimi Öğretim Yılı’nda kullanılmak amacıyla bedelsiz kiralandı.

Veliler öğrencilerinin okul öncesinde eğitim tedrisat sürecinin selis devam edebilmesi ve meslek öncesinde eğitime rahat ulaşabilmesi amacıyla oluşturulan bu formül üzere Datça Kaymakamı Sayın Mesut Çoban’a, İlçe Milli Eğitim Bilimi Müdürü Erdoğan Başar’a teşekkürlerini iletti. Çocuklarının üzeri, izan ve ihtisas gelişimini ve bereketli alışkanlıklar kazanmasını sağlayacakları anaokulunun oluşturulması amacıyla katkıda mevcut herkese ve anaokulu malzemelerinin okullarına taşınmasındaki gayretlerinden muhit Uray çalışanlarına minnetlerini sundu. Temel sınıfı öğretmeni Zahide Kozat, “Köylerdeki asıl sınıfı ihtiyacını kaplamak amacıyla hakeza ayrımsız düşünüm düşünülmüş. Burası benzeri tatil köyü gibi esasen amma tıpkısı apart kiralanmış. Aparta dahi anasınıfı çocuklarımız amacıyla lüzumlu malzemeler temin edilip aynı öğretmen atanarak burada eğitim bilimi başlandı. Burada tıpkı koruyucu personele ihtiyacımız var. Iyice benzeri düz, çok güzel bir beyin. Velilerimiz haddinden fazla mutlu çocuklarımız dahi haddinden fazla iştahlı. Ego birlikte Datça’ya kullanılmamış geldim benim için dahi farklı bire bir birikim oldu. Sınıfın lüzumlu ihtiyaçlarının giderilmesi neticesinde mübarek aynı yetişek tedris süreci geçireceğimize inanıyorum” dedi.

Öğrenci velisi Gülseren Hoplar, “Çocuklarımızın eğitim bilimi tahsil ihtiyacının giderilmesinden ve burada bu şekilde farklı tıpkı terbiye yuvasının hizmete girmesinden ufuk çokça memnunuz. Öğretmenimizi bile hem tığ hem de çocuklarımız çok seviyorlar, kendisi sağolsun çok ilişik. Fakat bazı eksiklerimiz birlikte var. Izinli kişilerin bu eksikler üzerinde yeryüzü beş altı buranın açılmasında gösterdikleri duyarlık büyüklüğünde duygunluk göstereceklerine tek şüphemiz namevcut” diyerek konuştu.

Öğrenci velilerinden Gamze Layemut Çimen ise “Okulumuz 2 hafta önce açıldı. Hep başvurular yaptık ve sonucunda bahtiyar bire bir haber aldık. Esen olsunlar burada benzeri de hoca atandı ancak buraya benzeri koruyucu personel gerekiyor. Esas ihtiyaçlarımızın birçoğunu üstelik gönderdiler ancak halen henüz muktezi mürebbi oyuncak kabil eksiklerimiz var. Bu taleplerimizin üstelik karşılanmasını ve çocukların sunma ongun şekilde yetişek tahsil görmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Share: