‘Toroslar OtoFest’ mülevven görüntülere görüntü oldu

‘Toroslar OtoFest’ mülevven görüntülere hayal oldu

Klasik ve modifiye çevirgeç tutkunları, Toroslar Belediyesince planlı festivalde bire bir araya gelirken, otomobil demonstrasyon ve drift gösterileri kan kesti

MERSİN – Sazak’in suret ilçesi Toroslar Belediyesinin, alışılmış ve modifiye komütatör tutkunlarını bir araya getirdiği ‘Toroslar OtoFest’ mülevven görüntülere fon oldu. Yarışmalar, otomobil şovları, çağ kesen drift gösterileri ve değişik etkinliklerin saha aldığı festivalde, Türkiye’nin bir nice ilinden mevrut modifiye araç tutkunları kırcı meşgul aynı gün geçirdi.

Mersin ve çevre ilçelerinin beraberinde Adana, Konya, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Kayseri, Antalya, Hatay, Gaziantep, Ankara ve İstanbul’dan binlerce modifiye çevirgeç tutkunu, ‘Toroslar Otofest’ etkinliği çerçevesinde Mersin’e akış etti. Sazak Araba Sporları Kulübü ile alay malay gerçekleştirilen festivalde otomobiller, beceri donanımları, patırtılı sistemleri, renkleri ve aksesuarlarıyla görücüye çıktı.

Çağdaşkent Mahallesi’nde mevcut Toroslar Cumhuriyet Meydanı’nda nazik aynı katılımla gerçekleşen ve güvenlik önlemlerinin alındığı etkinlik, modifiyeli araçların drift gösterileriyle umum ayrımsız görsel şölene dönüştü. Toroslar Belediye Reisi Atsız Afşın Yılmayan, festival alanında gençler ve hemşehrileri vasıtasıyla coşkuyla karşılandı. Başbuğ Yılmaz de drift eden araca binerek hararetli anlar yaşadı.

“Tığ birlikte güçlüyüz”

Festival alanında, angajman ve beraberliğin yer pir ışık karesinin verildiğini tamlayan Komutan Yılmaz, “Toroslar Otofest ile Türkiye’nin değişik şehirlerinden katılımcıları Toroslarımızda ağırladık. 29 Ilk Teşrin Cumhuriyet Altını Bayramımızı bütün beraber kutladık. Vatanımız, işgal altındayken ayrımsız davet üzerine tam vatanseverler toplandı. Ayrımsız bizim sizleri çağırıp, sizlerin dahi buraya gelmeniz gibi” dedi.

“Esasen benzeri şey olsa bütün beraber yurt savunması yapar mıyız?” diye alandaki cümle gençlere seslenen Başkan Yılmaz, hararetli aynı evetle karşılık aldı. Yılmaz, “Yaparız Allah’ın izniyle. Bizim gücümüz ve kuvvetimiz buradan geliyor. Geleceğimiz, bu köken konusunda nesir ediliyor. Türkiye’nin önce milli otomobili TOGG’un, Bursa Gemlik’teki kampüsünün açılışı yapıldı. TOGG milletimize, devletimize leziz iyi olsun. Festivalde emeği geçen Mersin Otomobil Sporları Kulübü’ne ve eksiksiz katılımcılara teşekkürname ediyorum” diye konuştu.

MOSK Başkanı Sedat Atmaca de otomobil sporlarına ve festivale sunduğu desteklerinden hava Toroslar Belediye Reisi Atsız Afşın Yılmayan’a teşekkür etti.

Modifiye anahtar tutkunları; otomobil camiasının önde mevrut isimlerinin ve sosyal iletişim araçları fenomenlerinin meydan aldığı festivalde, DJ performanslarıyla bile doyasıya eğlendi. Curcuna; basıklık, güzellik ve desibel kategorilerinde yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sonuç buldu.

Share: