Toroslar Belediyesinden depremzedeler için “1 Bakış, 1 Ocak” kampanyası

Toroslar Belediyesi, depremden etkilenen vatandaşlar üzere “1 Oda, 1 Familya” kampanyası başlattı.

Mersin’in model ilçe Toroslar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, şehremaneti, sosyal medya hesaplarından paylaşarak duyurduğu “1 Dide, 1 Sülale” kampanyası üzere “Kardeşlerine muavenet etmek isteyen pir kalpli insanlar! Evinizdeki benzeri odanızın misafirleri sizleri bekliyor” mesajı ile Mersinlilerden bindi istedi.

Evlerinde, depremzedeleri yatırmak isteyen vatandaşların, adı-aile adı, bildirişim bilgileri ve konuk kapasitesini 0531 711 96 13 numaralı telefonla iletişime geçerek bildirebilecekleri kaydedildi.

“Bu tesanüt, Türk misafirperverliğinin bildirme iyice örneği”

Toroslar Belediye Reisi Atsız Afşın Yılmayan, afet bölgesindeki yetkililerle daim irtibat halinde olduklarını belirterek, “Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ilimizi derinden etkileyen depremlerin arkası sıra kontrol istirdat çalışmaları devam ediyor. Bu süreçte tıpkısı yandan yaralanan ve ayrımsız yandan birlikte konaklama sorunu hayat dolu vatandaşlarımız var. Bu kardeşlerimiz yalnız değiller. Devletimiz, bilcümle kurumlarıyla depremzedelerin barınması ve ihtiyaçlarının karşılanması üzere tam imkanlarını seferber etmiş durumda. Bu noktada afet bölgelerinden ilimize gelen ve baskı durumda mevcut vatandaşlarımız için tığ üstelik Toroslar Belediyesi adına ayrımsız kampanya başlattık. Belediyemizin koordinasyonunda evlerinde, depremden etkilenen vatandaşları misafir etmek isteyenler, bizimle iletişime geçebilirler. Bu tesanüt, Türk misafirperverliğinin genişlik fena hâlde örneğidir. İnşallah bu balaban afeti devletimizin ve milletimizin halk birliğiyle atlatacağız” dedi. – MERSİN

Share: