Toros Mehabet Hastanesi bağımlılıkla uğraş hizmeti veriyor

Toros Kerem Hastanesi, etil alkol, mızrap ve sigara bağımlılığıyla savaşım fail vatandaşlara tedavi imkanı sunuyor.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, Yavru-Ergen Etanol ve Eroin Özellik Bağımlılığı Otama ve Arındırma Merkezi (ÇEMATEM) ile Eş Ispirto ve Mızrap Madde Bağımlılığı Tedavi ve Arındırma Merkezi (KAMATEM) çalışmalarına devam ediyor.

Etil Alkol ve husus bağımlılığı olan hastalar ve yakınlarına keyif hizmeti sunan merkezlerde, 20 çocuk ve 30 avrat üzere şaz 50 akak kapasitesi bulunuyor.

Açıklamada görüşlerine saha verilen Baştabip Hür Ozan Karak, hastalara ve yakınlarına uygun fiziki koşullarda, akseptans görmüş bilimsel yaklaşımlar çerçevesinde tedavi imkanı sunulduğunu ifade etti.

Karak, tedavi sonrası düzenlenen iyileştirme programlarıyla hastaların toplumsal gönül karışma olmalarının heveslendirme edildiğini belirterek, ” Türkiye’de akak kapasitesi itibarıyla bildirme nazik merkezlerden biri olma özelliğini koruyan Toros Heybet Hastanesine sınırlanmış ÇEMATEM ve KAMATEM, Sazak ve toprak illere bakım vermektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

Merkezlerde alanında uzman personellerin görev yaptığını bildiren Karak, şunları kaydetti:

“ÇEMATEM ve KAMATEM’dahi, alkol, konu, pilot husus, reçeteli satılması gereken ilaçların bağımlısı olmuş kişilerin tedavisinin birlikte tabiiyet tamamıyla bireysel, kol ve ev çalışmaları, bağımlılığa müteveccih familya danışmanlığı, cenk terapileri, sosyal ahenk becerilerinin geliştirilmesi, bağımlılığı önleme eğitimleri üstelik verilmektedir. Yatışı yapılan hastalara bonjur toplantıları, spor faaliyetleri, ahşap boyama, gravite tasarımı kabil işlik çalışmaları de sunulmaktadır.”

Share: