‘Temiz Petek’ projesi bitmeme ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi arıcıların büyük sorunlarından biri olan büyük şem güvesine alın başlattığı “Temiz Petek Projesi” ile arıcılara bakım vermeye bitmeme ediyor. Arıcıların proje başlangıcına büyüklüğünde ayrımlı yöntemlerle sakladığı petekleri, Muğla Büyükşehir Belediyesinin Temiz Petek Projesi ile şoklanarak arıcılara cesim ayrımsız kar kaynağı oldu.

2022 yılı petek şoklamaları devam ediyor

Türkiye’nin oylumlu miktarda bal ihtiyacını karşılayan şehirlerinden biri olan Muğla’da Büyükşehir Belediyesi saf üreticilerine destek olmaya bitmeme ediyor. 2018’de başlattığı ve Türkiye’de önceki ve tek olan Bozulmamış Radyatör Projesi ile üreticilerin ayrımsız sonraki bal sezonunda kullanacakları petekler, şişman şem güvesinin verdiği zararların engellenmesi, balda kalıntı sorunun ortadan kalkması üzere -30 derecede şoklanıyor. Şoklanan petekleri tasdik kayran üreticiler aynı ahir sezona kadar peteklerini akman bir şekilde saklayabiliyor. 2022 yılı üzere 1 Eylül’de başlayan Saf Petek Projesi ile bugüne kadar 8 ilçeden mevrut 24 bin 460 radyatör şoklanarak üreticilere konfirmasyon edildi. Bozulmamış petek projesinden yakalamak talip üreticiler için akıbet devir 15 Teşrinisani 2022. Bozulmamış Radyatör Projesi çerçevesinde 1 Eylül 2022 tarihinden bugüne büyüklüğünde Köyceğiz, Marmaris, Reze, Seydikemer, Datça, Ula, Fethiye ve Ortaca tevessül etmek için 8 İlçede istihsal eden temiz yetiştiricilerinin 24 bin 460 sayı peteği şoklanarak kendilerine teyit edildi.

Akman Petek Projesi’nden fehmetmek isteyen üreticiler Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 444 48 01 numaralı telefonundan hikmet ve termin alabiliyorlar. – MUĞLA

Share: