Telefoncudan 120 bin teklik vurgun kamerada

Telefoncudan 120 bin teklik soygun kamerada

Kutuları gereksiz gören eşkıya sinirlenip kutuyu yırtmış

MUĞLA – Muğla’nın Bodrum ilçesinde bire bir şahsın telefoncudan 120 bin TL mesabesinde materyal çalması asayiş kamerasına yansıdı. İşletme sahibi, hırsızların bulunmasını istedi.

Olay 30 Fasıla gecesi Çarşı Mahallesi Yıllıklı Çıkmaz üstünde yaşandı. Başında bap, elinde eldiven ve yüzünde maske ile telefon satan aynı işletmeye mevrut kimliği belgisiz kişi, tornavida ve bahçe makası ile 10 an uğraşıp işletmenin kapısını açarak hatır girdi. İçeride 20 zaman boyunca mütezayit berbat, işletmedeki çökertme telefonları, elektronik beyin ve akçe parayı aldıktan sonradan işletmeden artık. Açtığı kapıyı calip şahıs, henüz sonra bölgeden uzaklaştı. Hırsızlık esnasında 2 kişini bile dışarıda gözcülük yaptığı öğrenildi. Hırsızlık hatıra ise saniye saniye asayiş kamerasına yansıdı. Bayındır tavırlarla hırsızlığı gerçekleştiren hırsızın gelişim yerinden 120 bin TL malzeme çaldığı öğrenildi.

Sabah geldiğinde hırsızlığı ayırt fail pres sahibi 31 yaşındaki Hasan Ulu Gül, karakola giderek şikayetçi oldu. İşletme sahibi Hasan Mehabetli Gül, “Geçtiğimiz Cuma haset aksiyon yerimize harami girdi. Akşam 7 kabil dükkanı kapattım. Devrisi devir komşumuz vukuf verdi. Kapımızın bariz olduğunu söyledi. Taharri ettiğimde etrafında düzensiz olduğunu gördüm. Çarçabuk polisi aradım sonrasında şikayetçi oldum. Tamirat için bırakılan telefonlar, camekân telefonları ve onarım amacıyla bırakılan bilgisayarları çalmış bunun dışında kasada tıpkı miktar mal vardı onu de almış. Sayı Farkı 120 bin liralık civarında bire bir zararımız var. Bahçe makası ve tornavida ile kapının göbeğini kırarak giriyorlar. Toplamda 3 şahıslar, 2’si röntgencilik yapıyor ötekisi sine giriyor. 12 yıldır esnafım burada ilk defa hakeza tıpkı şeyle karşılaşıyoruz” diye konuştu. Öte yandan Gül, hırsızın telefon kutularından bazılarının boş olduğunu görünce sinirlenip yırttığını anlatım etti.

Share: