Tekirdağ’da köpekten kaçarken otomobilin çarptığı çocuğun babasından “tılsım alın” çağrısı

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde köpekten kaçarken otomobilin çarpması sonucu pahal yaralanan 11 yaşındaki çocuğun babası Mehmet Çıpa, uray ve derneklerin sahipsiz hayvanların insanlara beis vermemesi üzere önlem alması çağrısında bulundu.

Çorlu-Çerkezköy yolunun Kızılpınar mevkisinde, köpekten kaçarken aracın çarptığı Efekan Demir’in tedavisi, Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Site Hastanesi’nde devam ediyor.

Efekan’ın babası Mehmet Çipo, şifahane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuğunun köpekten kaçarken yolda otomobilin çarpması dolayısıyla yaralandığını anımsattı.

Çarpmanın etkisiyle oğlunun ciğerlerinin kötülük gördüğünü, kafatası ve yüz kemiklerinde kırıklar oluştuğunu anlatan Çıpa, “Şükür, çokça ciddi bire bir durumu namevcut. Ağırbaşlı bakımdan daha çok ve rüyet altında tutuluyor. Gözlerini açtı, konuşmaya başladı. Öz ihtiyaçlarını gidermeye başladı. Kendisinde seçme ağırlık görünmüyor.” dedi.

Çıpa, iyesiz köpeklerin insanlara engel vermemesi için tılsım alınması çağrısında bulunarak şunları kaydetti:

“Sokak köpeklerinden etraf duygusal yanıyor. O yolda avarız bile oluyor. Misil kenarına bariyer konulması gerekiyor. Sokaklarda haddinden fazla fazla kapik var. Uray yahut hayvansever derneklerinin bu konuya halk atmaları çok bol evet. Sokaklarda çocuklar geziyor, dolaşıyor, en azından onların canı yanmasın. Benim çocuğum bu görüngü yüzünden okulundan düşüncesiz kaldı, ego işe gidemiyorum. Kıygın olduk. Şükürler olsun çocukta ağırlık bulunmayan. Bu hafta sonu alışılagelen odaya geçişi yapılacak diyerek bekliyoruz.”

Olay

Çerkezköy’de 5 Kasım’üstelik kaldırımda giden Efekan Çipo ve arkadaşlarını kapik kovalamış, hayvandan kaçarken anide yola sâdır Çipo’e, makine çarpmıştı.

Yaralanan bala, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılmış, olay hatırat benzeri gelişim yerinin güvenlik kamerasına yansımıştı. Güdücü ise emniyetteki işlemlerinin arkası sıra başıboş bırakılmıştı.

Share: