Tekirdağ’da 1 yılda 693 bin dikme dikilecek

Tekirdağ’da 1 yılda 693 bin direk dikilecek

TEKİRDAĞ – Tekirdağ ülke genelinde 2022 yılında 693 bin nüsha ağaç dikilerek 2 bin 500 dönüme denk alan ağaçlandırılmış olacak.

11 Son Teşrin Milli Ağaçlandırma Günü çerçevesinde ağaç ve orman sevgisini imar etmek, toplumun hep kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarını arttırmak, toplumda kasaba konusunda farkındalığı arttırmak üzere öğrencilerin, belediyelerin, askeri birliklerin, amme kurumlarının, sivil toplum örgütlerinin ve toplumun eksiksiz kesimlerinin katılımı ile Tekirdağ il genelinde amut dikme etkinliği gerçekleştirildi. Süleymanpaşa ilçesine sınırlı Karacaklavuz Mahallesinde planlı etkinliğe biçim ilçede bir nice kurumda müteharrik personelin beraberinde üniversite, ortaokul ve lise öğrencileri üstelik katılarak rekiz dikti.

Orman İşletme Müdürlüğünce, 2022 yılı ilkbaharında 70 bin adet direk toprakla buluşturulurken sonbaharda 608 bin adet dikme dikilecek. Milli Ağaçlandırma Haset etkinlikleri çerçevesinde dikilen fidanlarla birlikte Tekirdağ İlinde 2022 yılında toplamda 693 bin sayı rekiz dikilerek 2 bin 500 dönüme denk düzlük ağaçlandırılmış olacak.

Tekirdağ Valisi Eren Yıldırım’da fidan dikme etkinliğine katılarak yaptığı açıklamada, “Bu sene ki 2022’nin bile 11. Ayının 11. Gününde saat 11 itibarı ile fidanlarımızı dikmeye başladık yine. Zaman burada bin kesim ağaç dikilecek Karacakılavuz köyündeyiz. Daha önceden de burada fidanlarımızı dikmiştik. Onlarda tuttular, sağ olsun muhtarımız köylülerimiz burada hareketli vatandaşlarımızda bu fidanların tutması için ellerinden mevrut gayreti yapıyorlar, onlarda çokça kolluyorlar. Onlara üstelik teşekkür ediyorum buradan. Bütün çaba sarfiyat eden kurumlarımıza, öğrencilerimize, çalım yetkililerine hepsine çok teşekkür ediyorum. Bugün bin devam dikme dikilecek burada ama toplamda 5 bin dikme dikeceğiz. Bu alan şuanda 150 dönümlük aynı alandır. Buranın kâffesi gitgide ağaçlandırılacak. İnşallah yemyeşil ayrımsız Türkiye’nin oluşabilmesi için gayret sarfiyat ediyoruz bilcümle gelişigüzel. karınca kaderince bunda bizimde aynı katkımız olursa kendimizi bahtiyar hissederiz. Bugünde bereketli Cuma Namazı günü Delege efendimizin buyurduğu kadar ‘Kıyamet kopsa bile elinizde ki fidanı dikiniz’ buyuruyor. Burada fidanları toprakla buluşturuyoruz. İnşallah rabbimizde bereketler verir, inşallah pir yağmurlarla birlikte bu fidanlarımızda hacim, yeşerir, büyür ve kendinden bilahare kim insanların kullanabilmesi için imkan sağlanmış tamam” dedi.

NKÜ Coğrafya Bölümü Dr. Akademisyen İlker Eroğlu ise “Sistem ongun diksin, doğayı korusun. Küresel istinas var, çevre kirliliği var bunları kazanmak amacıyla, bu sorunları ortadan kaldırabilmek amacıyla daha çok ağaca ihtiyacımız var. Herkesi ben bu kampanyaya katılmaya çağırma ediyorum. Emeği güzeşte herkese da çokça teşekkür ediyorum” diye niteleyerek konuştu.

Share: