TEB Başkanı Üney Deprem bölgesinde merhem eksikliğimiz bulunmayan – 1

TÜRK Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Arman Üney, Sarsıntı bölgesinde vatandaşlarımızın tek sevap ödemeden ilaca ve tıbbi malzemeye erişimini uydurmak için fedakarca çaba harcıyoruz. Ayrımsız çare eksikliğimiz bulunmayan diyebilirim dedi.

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Arman Üney, hareket bölgesindeki umar tedariği ve bölgede düzenlenen eczacılık hizmetlerine ait matbuat mensuplarına açıklama yaptı. Üney, TEB yerine zelzele haberini alır almaz 46 bini çok meslektaşlarıyla alay malay seferberlik ilan ettiklerini belirterek, TEB Gezmen TIR Eczanesini bildirme acul şekilde Kahramanmaraş’a irsal ettik. Hareket yaşanan bölgenin genişliği ve kısaca 13,5 milyon vatandaşımızı etkilemesi nedeniyle, geçmiş periyot itibarıyla konteyner ve kumluk eczanelerimizin tedbir sürecini tamamladık. Depremin devrisi haset, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Gaziantep ve Adıyaman’bile 5 taşımalık eczanemizi hizmete başlattık. Bölgede 28 skor badiye eczanemiz ile hizmet verdik ve vermeye dahi bitmeme ediyoruz. Bölgelerdeki merhem ve tıbbi malzemelerinin tedarikinin yeryüzü hızlı şekilde sağlanması üzere birliğimizin oluşturduğu sayısal ayrımsız hep eliyle ‘Afet Arkalama Kampanyası’ başlattık. Bu şekilde, sahada oluşturulan umar tevzi merkezlerimizdeki tılsım ve tıbbi malzeme sürekliliğini sağladık. Yer Sarsıntısı bölgelerinde kurulan sahra eczanelerimizde vatandaşlarımızın ücretsiz eriştiği derman ve tıbbi malzemeler meslektaşlarımızın yaptıkları bağışlarla hazırlık edildi diye konuştu.

‘DEPREMZEDELERDEN İLAÇ FİYAT FARKI ALINMAMALI’

Gezici karavan eczanesi ile gelişigüzel insülin, şeker hastalığı takdir kitleri üzere tıbbi malzemeleri facia bölgesine gönderdiklerini bildiren Üney, Çok ihtiyaç mahsus kadın hijyen malzemeleri, yıvışık baş bezi, hasta madun bezi, çağa bezi kabil destek malzemelerini üstelik afetzedelere ulaştırdık. Bunun yanında hareket bölgesinde mevcut veya sair illerimize başvurmak zorunda mütezayit depremzedelerimizin, tılsım alırken karşılık farkı ödememesi amacıyla Toplumsal Güvenlik Kurumuna talepte bulunduk. Bu sorunun da çözümlenmesini bekliyoruz. Depremden uymazlık gören vatandaşlarımızdan ilaç değer farklarının alınmaması gerekiyor; çünkü hiçbirinin şu anda bu ifa gücü bulunmuyor dedi.

TEB koordinasyonunda, mıntıka eczacı odalarındaki meslektaşlarının önceki günden bu yana fahri tıpkısı şekilde bakım vermeye devam ettiğini söyleyen Üney, vatandaşların ecir ödemeden ilaca ve tıbbi malzemeye erişimini sağlamak üzere çalıştıklarını kaydetti. Üney, bölgede 1100 eczanenin hasarlı olduğunu tabir ederek, Bu eczanelerin yeniden açılabilmesi lazım, kamunun desteği haddinden fazla yetişkin; hepimizin bu eczaneleri ayağa elde etmek gibi, eczacılık hizmeti verdirmek gibi bire bir sorumluluğumuz var dedi.

Üney, yer sarsıntısı bölgesinde ihtiyaç duyulan ilaçlara ilgilendiren, Elimizde belli başlı listeler var. Elimizdeki amade listelerden önceki ihtiyaç olabilecek olan ilaçları kolaylıkla realizasyon ettik ve gönderdik. İlk aşamada hava koşullarını değerlendirdiğimizde öksürük şurupları, ağrı kesiciler, antibiyotikler; bunlara haddinden fazla ihtiyaç oldu. Kronik hastalarımız var onların ilaçları birlikte beyaban eczanelerimizde tamamen var. Tıpkı ilaç eksikliğimiz yok diyebilirim. Mecmu halkımıza çıkar yol eczacılık hizmetini sorunsuz yerine veriyoruz diye konuştu.

Share: