TDP lideri Sarıgül’den TFF’ye çağrı

TDP lideri Sarıgül’den TFF’ye davet

TDP Umumi Başkanı Mustafa Sarıgül:

“Önümüzdeki sezonu pekâlâ ‘Cumhuriyet Altını Yılı’ olarak car edelim”

ÇANKIRI – Türkiye Değiş Partisi Umumi Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye Ayak Topu Federasyonu’na seslenerek, gelecek sezonun ‘Cumhuriyet Altını Sezonu’ ilan edilmesini istedi.

TDP Umumi Başkanı Mustafa Sarıgül, bir dizi film ziyarette çıkmak için Çankırı’ya geldi. İlk adına Çankırı E Tipi Sınırlı Ceza İnfaz Kurumu önüne mevrut Sarıgül, af çağrısını yineledi. İlk kendisine 9 Nisan’da benzeri af çağrısında bulunduğunu, bu çağrıdan bilahare Türkiye’da 80’nin üstünde cezaevini gezdiğini ve gezmeye devam ettiğini anlatan Sarıgül, “Türkiye Değişim Partisi yerine af talebimiz politik tıpkı rica değil, kesinlikle ve kesinlikle vicdani tıpkı taleptir” dedi. “Bizim devletimiz mutekit, merhametli, adaletli devlettir” diyerek devam fail Sarıgül, “İnanıyorum ki içtimai barış için, el birliği hukuku üzere cumhuriyetin 100. yılı affı katiyen çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

TFF’ye davet yaptı

Cumhuriyetin 100. yılı olduğuna değinen Sarıgül, “Türkiye Değiş Partisi kendisine 2023 yılının kategorik cumhuriyet yılı olmasını teklif ediyoruz. Bütün politik partileri bu noktada birleşmeye ve kuma değişmeyen almaya çağırma ediyoruz. 2023 yılı katiyetle ve kesin cumhuriyet yılı olsun” dedi.

Türkiye Ayak Topu Federasyonu yönetimine üstelik seslenen Sarıgül, “Ayak Topu Federasyonuna çağrıda bulunuyorum. Önümüzdeki sezonu şimdiden ilan edelim. Türkiye Futbol Federasyonu, önümüzdeki sezonu kesinlikle ‘Cumhuriyet Yılı’ namına zar edelim ve cumhuriyetimizi kendimize yakışan ölçüler içerisinde ahali birliğiyle kutlayalım. Cumhuriyet Altını ve demokrasiyi seviyoruz. Senin cumhuriyetin, benim cumhuriyetim değil; inşallah hepimizin cumhuriyeti. Cumhuriyet Altını ve demokrasiye eş çıkacağız” diyerek konuştu.

Açıklamanın peşi sıra Sarıgül, esnafı müzakere ederek vatandaşlarla benzeri araya geldi.

Share: