TBMM Umumi Kurulunda, görevli ve zor aylık artışlarını içeren yasa teklifinin görüşmelerine başlandı

TBMM Umumi Kurulunda, işyar ve emekli aylık artışlarını içeren Içtimai Sigortalar ve Umumi Esenlik Sigortası Kanunu ile Gâh Kanunlarda ve 375 Basit Kanun Mesabesinde Kararnamede Ayrım Yapılmasına Dayalı Yasa Teklifi’nin görüşmelerine başlandı.

Umumi Kurulda, ruzname dışı konuşmalar ve kol başkanvekillerinin değerlendirmelerinin peşi sıra siyasal partilerin gündeme ilişik önerilerine geçildi.

İYİ Parti’nin “kuraklık”, HDP’nin “demokratik yöntem hakkı”, CHP’nin “politik töre bilimi kurallarının belirlenmesi” konularının ön görüşmelerinin bugün yapılmasına ilişkin önerileri akseptans edilmedi.

Daha sonradan AK Parti’nin, ruzname ve emek saatlerine ait kol önerisi ele alındı.

Kabul edilen öneriye bakarak, Toplumsal Sigortalar ve Genel Keyif Sigortası Kanunu ile Ara Sıra Kanunlarda ve 375 Çevrilmiş Yasa Mesabesinde Kararnamede Mübayenet Yapılmasına Dair Kanun Teklifi gündemin civar sırasına alındı.

Temel kanun adına iki seksiyon halinde görüşülmesi kabul edilen teklifin bugün bitirilmesinin peşi sıra ferda, gündemin dolay sıralarına alınan bazen uluslararası anlaşmaları içeren kanun teklifleriyle Uludağ Alanı Karşı Kanun Teklifi’nin görüşmelerine geçilecek.

Share: