TBMM Umumi Kurulu toplandı

TBMM Genel Oturmuş, Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında toplandı.

Akaret, Genel Kurulun açılışında, milletvekillerini Atatürk’ün anısına 2 dakikalık imtina etmek duruşuna davet etti.

Başkanvekili Akar, kaçınmak duruşunun arkası sıra yaptığı konuşmada, Atatürk’ü, vefatının 84’üncü yılında minnettarlık ve şükranla andıklarını söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün yemeden içmeden yüce bire bir çeri, encam görüşlü ayrımsız mehabet adamı olmadığını, aynı zamanda iri benzeri ihtilalci ve bellek adamı olduğunu tamlayan Akaret, şunları kaydetti:

“Atatürk’ün yıllar önceki açıkladığı düşünceleri kıvrak yapısıyla güncelliğini korumakta ve çağcıllık yürüyüşünde yolumuzu aydınlatmaktadır. Bilgili, barış yanlısı, düşünceli oluşuyla tamam milletlerin saygı duyduğu emsal tıpkısı kişilik olan Atatürk, yüzyıllar süresince cesurluk edilmeyen dönüşümler gerçekleştirerek iktisadi, açık oturum ve içtimai alanda doğru devrimler yapmıştır. Bu değişimlere katiyen yalın kat ulaşmamış, milleti için canını ortaya koymaktan çekinmemiştir.”

Akaret, Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Eksiksizlik Atatürk’ü, zırh arkadaşlarını, vatanı için fedakarca şehit ve gazi olan bilcümle kahramanları rahmetle ve minnetle andığını ifade etti.

Daha sonra YANLIŞSIZ Fırka İstanbul Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç, MHP Ankara Mebus Nevin Taşlıçay, CHP Tekirdağ Saylav İlhami Özcan Aygün, Atatürk’ün vefatının 84’üncü yılı nedeniyle ruzname dışı meşveret yaptı.

Share: