Tayvan’da polislere mevhum gerçeklikle yetişek

Tayvan’bile polisleri fariza sırasındaki sıkıntılı durumlara alıştırmak ve henüz aktif önlemler alabilmelerini ulaşmak için mevhum üs merkezleri kuruldu. Dizge amacıyla 45 milyon NTD ( 27.8 milyon TL) harcandı.

Uzakdoğu ülkesi Tayvan’bile polislerin suçlular karşısında daha etken önlemler alabilmeleri ve olabilecek saldırılardan kendilerini koruyabilmeleri için hususi mevhum kaynak merkezleri kuruldu. 45 milyon NTD ( 27.8 milyon TL) maliyeti olan ve Taipei, Taoyuan, Kaohsiung ve Chiayi polis güçleri departmanları, Demiryolu Polis Güçleri Bürosu, Birinci Hususi Polis Güçleri Teşkilatı ve Tayvan Polis Güçleri Okulunda kurulan bütün sayesinde Tayvanlı polisler mevhum ortamda gerçekleştirilen ayrımlı senaryoları birebir uygulayarak eğitim almaya başladı.

Ulusal Polis Güçleri Ajansından (NPA) yapılan açıklamada eğitimlere katılan kamu polislerin ne silahın ne antlaşma kullanılacağına karar vermeleri ve cerrar birikim tarafından gerilimi tenkis becerilerini geliştirdikleri tabir edildi. Açıklamada polislerin gelişigüzel hareket edebilmeleri amacıyla bile hususi senaryoların bile çalışıldığı belirtildi.

Sisteme eklenmiş olarak NPA, Tayvan’dahi polislerin ateşli silahları elan ongun kullanabilmeleri için 10 nüsha simüle edilmiş atış poligonu kurdu. Nisan 2021 ile Fasıla 2022 arasındaki eğitimlere 56 binden çok polis memurunun katıldığı öğrenildi. – TAİPEİ

Share: