TARSİM: “Kumluca ve Finike’de selden etkilenen üreticilerimizin yanındayız”

Tarım Sigortaları Havuzunca (TARSİM), Kumluca ve Finike’de selden etkilenen üreticilerin yanında olunduğu bildirildi.

TARSİM’den yapılan açıklamada, sabık günlerde Kumluca ve Finike’de çalışkan olan akva bora yağış sonrasında meydana mevrut hâkim afetinden çevre, mıntıka halkına esbak olsun dilekleri iletildi.

Açıklamada, benzer aynı durumun yeniden yaşanmaması temennisinde bulunularak, “Kumluca ve Finike’de selden etkilenen üreticilerimizin yanındayız.” ifadeleri kullanıldı.

Antalya’nın Kumluca ve Finike ilçelerinde etkili olan baskın afetinin arkası sıra sigortalılardan aldıkları ihbarlar doğrultusunda hasar belirleme çalışmalarına çarçabuk başlanıldığı, ehlihibre düzenleme çalışmalarının tamamlandığı tamlanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“12 Boşluk Pazartesi haset gerçekleşen baskın felaketinin arkası sıra toplamda 1.962 ihbar alınmıştır. Yapılan ihbarların hızlıca değerlendirilmesini teminen, TARSİM yoluyla görevlendirilen 36 kol hızlıca hasar belirleme işlemlerine başlamıştır. 17 Ara Cumartesi haset itibarıyla 862 dosyanın işlemleri tamamlanmış, 1.100 dosyanın hasar tespit işlemleri ise devam etmektedir. Hasar tespit incelemeleri tamamlanan ve acayip, maharet tesisat ve yapı için stabil ekspertiz yapılan dosyaların ödemesi, 23 Mesafe Cuma Namazı gününe büyüklüğünde tamamlanacaktır.

Sigortalı müstahsil ve yetiştiricilerimizin, 7/24 bakım sunan ‘0850 250 82 77’ numaralı Davet Merkezi, TARSİM Cümbüşlü ve ‘www.tarsim.gov.tr’ tarafından hasar ihbarlarını gerçekleştirebileceğini hatırlatıyor; poliçesi sıfır müstahsil ve yetiştiricilerimizin ise fevkalade anlarda ve şiddette meydana gelen afetlere cebin önlemlerini zamanında almalarını ve ekincilik sigortasını boşlama etmemelerini başvuru ediyoruz.”

Share: