Tamire bırakılan motoru çalıp parçaladılar

Muğla’nın Marmaris ilçesinde tamir için bırakılan motoru çalarak parçalayan hırsızlar, motorun parçalarını alıp işe yaramaz parçalarını ise ormanlık alana attı.

Olay, Beldibi Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde meydana geldi. Edinilen bilgiye bakarak, mahallede motosiklet tamirciliği eden Oğuz Kurnaz’a ayrımsız müşterisi tamir üzere motosiklet getirdi. Müşterisine motorun mekanik aksamı arızası olduğunu ve yapımın ayrıntılı süreceğini söyleyen Cingöz, motoru alarak iş yerinin yanındaki alana bıraktı. Akşam Ezanı saatlerinde aksiyon yerini kapatarak evine giden Cingöz ense komşusunun ormanlık alanda motosiklet parçalandığını belirtmesi üstüne şüpheye düşerek şipşak hisse senedi adına gidip motorları taharri etti. Kendisine tamirat amacıyla bırakılan motorun yerinde olmadığını ayırt fail Açıkgöz bu sefer ormanlık alana anbean parçalanan motoru taharri etti. Motorun kendisine onarım için bırakılan motosiklet olduğunu ayırt eden motor tamircisi Kurnaz, motor sahibini arayıp durumdan bilgilendirerek durumu 112 Ivedili Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri yaptıkları incelemelerde motorun sakınma kıvılcım sayılabilecek kısımlarının çalındığını işe hovarda parçalarının ise görüngü durumunda bırakıldığı tayin etti. Polis ekipleri motoru çalarak parçalan şahısların tespiti ve yakalanması için say başlatırken, tamirci Güllabi ise duruma reaksiyon gösterdi.

“Pandemiden sonra hırsızlık olayı belimizi büktü”

Pandemi döneminde print günler geçirdiklerini ve arakçılık olayının dahi kendisini zorladığını tabir fail motosiklet tamircisi Oğuz Jandarma, “Onarım için getirilen motoru başka motorlar kabil hisse senedi yerimin yanında mevcut otopark alanına bıraktım. Elan bilahare işlerimi bitirince evime gittim. Daha sonradan peş bitirme komşum aradı ve ormanlık alanda motosiklet parçaları bulunduğunu, benim dükkanda sakat olup olmadığını sordu. Ego da anında dükkana gidip taharri ettiğimde motorun durumunda olmadığını gördüm. Ormanlık alana baktığımda ise bana onarım üzere bırakılan motorun yırtık işe kazanım parçaların münfail kalanının dahi etrafa saçılmış olduğunu gördüm. Çabucacık polisi aradık geldiler araştırmalarını yaptılar motorun sahibi birlikte geldi kişi motorunu tasdik etti. Olaydan sonradan çevre düzenlilik kameralarına baktık. Benzeri minibüs ortamında dört beş sevimli iki saate yakın izlemişler düzlük tespiti yapmışlar. Sistem doğrudan ayaktan çekildikten bilahare dükkanlar kapanınca motoru alıp gitmişler. Müşterim esaslı olarak motorunu soruyor ben yanıt veremiyorum. Yetkililerden rica ediyorum motoru çalanları bile çalınan parçaları üstelik bulsunlar tıpkı zaman ilk. Ben geçimimi tamircilik yaparak sağlıyorum. Çocuklarımın rızkını buradan çıkarıyorum. Zaten pandemi ve yangınlar derken belimiz evire çevire büküldü. Demin de bu hırsızlık olayları bizi perişan etti. Müşterinin zararını karşılayacak gücüm de namevcut” şeklinde konuşarak yetkililerden arkalama istedi.

Orman yangınlarında zarar gören alanların baştan yeşillendirilmesi çalışmalarında Marmaris’te bulunan Kazasız Kul Imkânsız Projesi ekibi olayın takipçisi olduklarını ve ayrımsız zaman ilk hırsızların yakalanmasını rüya ettiklerini belirttiler. – MUĞLA

Share: