SULTANBEYLİ BELEDİYESİ, CEMI BANA BAKARAK FESTİVALİ’NE KATILDI

Ankara’daki Başkent Budun Bahçesi’nde çoluk çocuk için planlı Umum Bana Bakarak Festival’in açılışı Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan vasıtasıyla yapıldı. 5 dönme süresince sürecek olan festivalde Sultanbeyli Belediyesi da ‘Doğa Gençlerle Canlanıyor’ projesiyle katıldı. Doğa Gençlerle Canlanıyor Projesi kapsamında yangından etkilenen Antalya, Şanlıurfa, Muğla, Görgülü, İzmir ve İstanbul Sultanbeyli’ye ekosistemi ihya etmek amacıyla ahu, keklik, sığın, şahin kabil tabiat hayvanları bırakıldı.

HAYVANLARIN DOĞAYA SALINDIĞI NOKTALARA CANLI BAĞLANTI

Bilcümle Bana Göre Festivali’ndeki Sultanbeyli Belediyesi standında natür canlılarını bahis düzlük NFT Dijital Hanek Eserleri sergisi açıldı. Fuar kapsamında standa mevrut ziyaretçiler özel kendisine hazırlanan sayısal musahabe (NFT) sergisini gezdi, ardından hareketli yayınla hayvan salınımlarının yapıldığı noktalara bağlanarak ‘Tabiat Kumbarası’na isimlerini yazdırdılar. Sonrasında stant zarfında özel kendisine hazırlanan alanda fotoğraf çekilen gençlere natür dostu sertifikası, hatıra tabiat kumbarası ve çam fidanı dürü edildi.

‘GENÇLERİMİZE ÇOKÇA TEŞEKKÜRNAME EDİYORUZ’

Hükûmet Merkezi Kavim Bahçesi’nde düzenlenen ‘Tekmil Bana Bakarak Festivali’ne ‘Tabiat Gençlerle Canlanıyor’ projesi ile katıldıklarını söyleyen Sultanbeyli Şehremini Hüseyin Yara, ‘Projedeki amacımız güzeşte yıl gerçekleştirdiğimiz orman yangınlarının olduğu bölgelerdeki direk dikimlerinin arkası sıra doğayı destek olmak ve ihya etmek için hayvanların salınımını 6 bölgede gerçekleştirmiş olduk. İstanbul Sultanbeyli Aydos Kalesi’nde dahi böyle aynı çalışmamız oldu. Amacımız, gençlerimizin doğayla olan bağını tezyit etmek, imar etmek ve doğanın korunması üzere savaş atfetmek. Bu konuda duyarlılıklarından çevre gençlerimize haddinden fazla teşekkürname ediyoruz. Geçen yıl orman yangınlarının olduğu bölgelerde gençlerimiz, standımıza mevrut misafirlerimiz isimlerini yazdılar, yanan bölgelerde kendi adlarına fidanlar dikilmiş oldu. Bu senede standımıza gelen vatandaşlarımız isimlerini yazdıklarında onların isimlerini ‘doğa kumbarasına’ atacağız ve onu kendilerine bağış etmiş olacağız. Kendilerini bir bakıma ‘çevre gönüllüsü’ yapmış olacağız. Bu anlamda kendilerine şimdiden teşekkür ediyoruz? dedi.

‘DİJİTAL NFT SERGİSİ İLE STANDIMIZI AÇTIK’

Dijital Tabiat sergisinden bahseden Ateş sözlerini şöyle tamamladı:

‘Sayısal NFT yöntemi ile standımızda sergimizi açtık. Gençlerimiz uygulayım bilimi ile çokça ağırbaşlı ilgileniyorlar. Uygulayım Bilimi ile doğayı, çevreyi birleştirmiş olduk. Bu şalter ile standımıza gelen, etkinliklerimize katılan bilcümle gençlerimize, misafirlerimize teşekkürname ediyorum. Standımıza bunaltıcı ayrımsız katılım var. Proje çok ehemmiyet genişlik ettiği amacıyla iyicene bire bir sergilik ile burada yerimizi almış olduk. ‘Kamu Bana Bakarak Festivali’ 5 dönme süresince devam edecek. Türkiye’nin temas aracılığıyla bu festivale katılan gençlerimiz bizim standımızı bile görüşme etmiş olacaklar. Toyluk standımızı teşrifleriyle onurlandıran Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. NFT Dijital Danışma Sergimizi musahabe fail İstanbul İl Başkanımız Sayın Osman Nuri Kabaktepe’ye, Uray Başkanlarımıza ve gençlerimize haddinden fazla teşekkürname ediyorum?

Standı musahabe fail öğrenci İlayda Sarı, ‘Standa geldiğimizde öncelikle çokça sunturlu bir işporta ile karşılaştık. Fotoğrafımızın da bulunduğu çok güzelce aynı humbara ödül edildi. İçinde biriken paralardan Yeşilay’bile destek verilecek. Hakeza bir etkinliğin içerisinde bulunduğum için çok mutluyum. Sultanbeyli Belediyesi’ne bu imkanı sunduğu üzere birlikte antrparantez teşekkürname ederim’ dedi.

Standı mülakat eden mektepli Zeynep Ebrar Taşkın ise, ‘Stant haddinden fazla özenle mücehhez ve dışardan da çok fena hâlde duruyor. Doğaya ve hayvanlara çok bindi veriliyor. Bu benim çokça hoşuma revan ve bahtiyar eden ayrımsız format. Emeği geçenlere haddinden fazla teşekkür ederiz’ diye konuştu.

Share: