Stokları tükenen şırdan, yüzdelik 75 zamlandı

ADANA’ya saf, çok tüketilen lezzetlerden şırdanın stokları bitme noktasına gelince, geçen yıl 20 liralık civarında olan fiyatı, yüzdelik 75 artarak 35 liraya daha çok. Günlük ayrıksı kentlerden 7 bin 500 şırdan gelse birlikte istek karşılanamazken, Adana Kasaplar Odası Başkanı Gaye Saruhan Yağmur, “Eğer stoklarda sıkıntılar yaşanmaya bitmeme ederse fiyatı 50 liranın üzerinde olması bekleniyor” dedi.

Kentte kebaptan sonra genişlik çok tüketilen lezzetlerden olan şırdan dolmasında stoklar finiş noktasına geldi. Seçkin koyundan 1 sayı çıkması nedeniyle altın olan şırdana demet çevrim geçtikçe artıyor. Günde 2 bin 500 canlı hayvanın kesildiği kentte günlük 7 bin 500’ün üzerinde şırdan, apayrı illerden getiriliyor. Talebin çok olması, canlı efsanevi kesiminin azalması dolayısıyla şırdanın güzeşte yıl 20 lira olan fiyatı yüzdelik 75 artarak 35 liraya kadar çıktı.

‘ELİMDE 1 MİLYON LİRA OLSA ŞIRDAN BULAMAM’Güven Özgülbaş (58), 37 yıldır şırdan satışı yaptığını belirterek, “Şırdan fiyatları aldı başını gidiyor. Rastgele periyot şırdan yiyici kamera artık kalmadı. Şırdan biraz elan hakeza giderse kuyumcu vitrinlerinde sergilenecek. Tedariğinde çok büyük etki yaşıyoruz. Şu anda elimde 1 milyon liralık olsa şırdan bulamam. Parayla de imdi bulamıyoruz” dedi.’ŞIRDAN KITLIĞI BEKLİYORUZ’

Adana Kasaplar Odası Başkanı Tasavvur Saruhan Yağmur ise kentte şırdan için 2 bin 500 enerjik hayvanın kesildiğini belirterek, “7 bin 500 küçükbaşın şırdanı ise eksantrik illerden hazırlık ediliyor. İlerleyen dönemlerde şırdan kıtlığı bekliyoruz. Şu anda şırdancılarda stok kalmadı. Bütünü bitti. Günlük yerine tüketiliyor. Daha Çok şırdan Adanalıya yetmiyor. Fiyatları de arttı. 35 liraya satılıyor. Eğer stoklarda sıkıntılar yaşanmaya bitmeme ederse fiyatı 50 liranın üstünde olması bekleniyor” ifadelerini kullandı.

Share: