STK’lerin yer sarsıntısı bölgesindeki yardım seferberliği sürüyor

Sivil sosyete kuruluşları (STK), 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgede yaraları çekmek için insancasına yardım çalışmalarına bitmeme ediyor.

Boğaziçi Üniversiteliler Derneği (BURASI), sarsıntı bölgesinden etkilenen iller amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında Adıyaman’birlikte 1, Elbistan’birlikte 2, Islahiye’bile ise 1 tır su dağıttı.

Topluluk antrparantez, bölgeye 100 powerbank gönderdi. Hatay, Adıyaman ve Islahiye’dahi 60 bin ekmek dağıtan dernek, Umumi Heyet Başkanı Zeki Paluluoğlu’nun üstelik kayran aldığı gönüllü ekiple Adıyaman’da 2 kaymakamlık, 4 karye ve 4 biçim mahallede 12 bin kişilik nevale, ısıtıcı, battaniye ve çul dağıtımı yaptı.

Aynı bölgedeki başka ekip ise 32 ayrı adrese 611 şahsiyet gıda, hijyen malzemesi, ısıtıcı, battaniye, ayakkabı ve çul malzemesi teslim etti. Toplum Örgütü, 50 depremzede öğrenciye bile burs sağladı.

Çadırlarda bindi faaliyeti yürütülüyor

İlk Sen Ol Deneyimsizlik Hareketi Derneği’nin 17 gönüllüsü, Sultangazi Belediyesinin Adıyaman’daki keçe ve konteynırlarında bindi faaliyetlerini sürdürüyor.

Yardım malzemelerinin tasnifi ve düzenlenmesi, malzemelerin tasarruf amaçlarına göre ayrılması, gerekseme listelerinin çıkarılması ve ihtiyaca göre malzemelerin ayarlanması, çamaşır yıkama alanının sorumluluğunun alınması ve makinelere hizmet yapılması çalışmalarına katılan gönüllüler ayrıca yemek dağıtımı ve yemekhanenin işlevselliğinin sağlanması, vadi temizliği, ayakyolu, tuvalet ve duşların temizliği, çocuklarla düzenli ara geçirme, oyunlar oynama ve sosyal aktivitelerin düzenlenmesi üzerine çalışmalarına devam ediyor.

Balkan Anda Derneği, Hatay’de hijyen kitleri, bebek maması, merhem, emzik ve aynı malzemeleri depremzedelere ulaştırdı. Toplum Örgütü ayrıca, ramazan amacıyla Makedonya’birlikte planlanan “Azık Bindi Paketi Projesi”ni, yer sarsıntısı bölgesinde gerçekleştirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

İsmailağa Derneği bölgeye 560 tır müzaheret gönderdi

Yer Sarsıntısı bölgesinde ve mail şehirlerde mevcut temsilcileriyle önceki andan itibaren müzaheret faaliyetlerine başlayan İsmailağa Derneği, 2 bin nefis içtimai yardım ve manevi bindi ekibiyle hizmetlerini AFAD ile koordinasyon halinde yürütüyor.

Depremin evvel gününden itibaren bölgeye müzaheret iki canlı 560 tır gönderen topluluk, 200 kamyon ve 200 sivil araçla çalışmalarını sürdürürken, depremzedelere rastgele dönem 100 bin yabanlık ısıdam kemirmek ve günlük 75 bin savuşturmak dağıtıyor.

Topluluk, bölgeye ayrıca 300 titrem kömür ile 100 binin üzerinde azık ve temizlik malzemesi ulaştırırken, 700 aileye otağ desteğinde bulundu.

AFAD ile koordineli namına önce dönem başlattığı keçe projesini mütemmim derneğin, “100 Aileye Hayat Konteyneri Projesi” bile devam ediyor.

Üretilen konteynerler seçme ahit tırlarla Kahramanmaraş’a gönderiliyor.

Share: