Sonuç zamanların popüler estetiği ‘Alın daraltma’

Akıbet zamanların popüler estetiği ‘Karşı daraltma’

Avrupa, Amerika ve Zenci ülkelerinden hastalar geliyor

İSTANBUL – Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cengizhan Ekizceli, “Plastik Ameliyat operasyonlarında Türkiye eke gelişmeler gösterdi. Alın daraltma estetiği akıbet yıllarda popülerliğini artırdı. Dünyanın birçok bölgesinden alın daraltma ameliyatı doğmak isteyenler Türkiye’ye geliyor” dedi.

Afiyet alanında yapılan yatırımlar keyif turizminin gelişmesine katkı sağladı. Dünyanın bir nice bölgesinden bedii ameliyatı atılmak isteyenler Türkiye’nin yolunu tuttu. Plastik Cerrahi alanında sonuç yıllarda ‘cebin daraltma’ dahi popülerliğini artırdı. Bedii ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cengizhan Ekizceli, cebin daraltma ameliyatının eke süreçlerini anlattı. Ekizceli, “Alın daraltma son zamanlarda popüler estetik operasyonlardan biri haline geldi. Alın daraltma operasyonu alındaki saç çizgisinin yerinin değiştirilerek alına mergup boyutun verilmesi işlemidir” ifadelerini kullandı.

Cebin daraltma estetiğinin akıbet yıllarda yaygınlaştığını aktaran Op. Dr. Cengizhan Ekizceli, “Sosyal medyada insanların birbirini görmesinden kıran cebin daraltmaya de kâm arttı. Alın daraltma işlemi saçlı derinin aşağıya alınması işlemidir. Bu şekilde alının boyu kısalıyor. Daraç dışında bu ameliyatlar çokça yaygındı. Tığ Türkiye’de özlük tekniklerimizi geliştirdik. Mahdut dışından dahi Türkiye’ye haddinden fazla çok hastamız gelmeye başladı. Bedii cerrahi görselliğe seslenme ediyor. Bizde bu alanda hizmet veriyoruz. Türkiye plastik ameliyat operasyonlarında çok gelişti” şeklinde konuştu.

“Işler sonrası dışarıdan hiçbir sulu görünmüyor”

Alın daraltma ameliyatı öncesi hastaların belli başlı süreçlerden geçtiğini anlatım eden Op. Dr. Ekizceli, “Hastalarımıza operasyon öncesi bütün detayları anlatıyoruz. Tetebbu ederken hastamızın alnını birçok cm daraltacağımızı söylüyoruz. Yaptığımız ameliyatları hastamıza gösteriyoruz. Ahir süreçte operasyon başlıyor. Cerrahi muamele 1-1,5 saat sürüyor. İyileşme süreci plastik cerrahide 6 kamer ile 1 sene ortada değişiyor. Karşı daraltma ameliyatında oluşabilecek izler saçların altında kalıyor. Böylece işler sonrası dışarıdan tek sulu görünmüyor” diye niteleyerek konuştu.

“Avrupa, Amerika ve Fellah ülkelerinden çok aşkın hastamız geliyor”

Türkiye’ye karşı daraltma ameliyatı için çok tehlikeli dilek olduğunu tamlayan Op. Dr. Ekizceli, “Avrupa, Amerika ve Arap ülkelerinden çokça çok hastamız geliyor. Yüzde 90 oranında karı hastalar karşı daraltma yaptırmak istiyor. 18 yaş sınırlamamız var. Alın estetiğini 50 gözyaşı üstü hastalarımızda dahi çok çok önermiyoruz. Saç ağırlık yitimi riski olanlara önermiyoruz. Hastamız mikro dışından geliyorsa gâh imtihan sonuçlarını istiyoruz. Risk görülmediği takdirde hastalarımızı davet ediyoruz ve tekrar burada testler yapıyoruz. Lazım testler sonrası faaliyetler işlemini yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Share: