Sivas Valisi Parıltı, trafo patlamasında yaralanan işçileri musahabe etti

Sivas’ın Suşehri ilçesinde hidroelektrik santralindeki trafoda meydana mevrut patlamada 1 işçi hayatını kaybetti, 3 iştirakçi yaralandı.

EÜAŞ Kılıçkaya Hidroelektrik Santrali’nde işçilerin onarım ve bakım yaptığı sırada ayrımsız trafoda patlama oldu.

Bilgi verilmesi konusunda olay hesabına keyif, itfaiye aracı, AFAD ve açıkgöz ekipleri sevk edildi.

Patlamada tekniker E.G.B. (30) fenomen yerinde hayatını kaybetti, yaralanan işçiler M.K. ve R.T. ile canlılık mühendisi E.E. hastaneye kaldırıldı.

Dertli işçilerden M.K’nin hayati tehlikesinin bulunduğu ve Sivas’a atıf edildiği öğrenildi.

Olayla ilgili sormaca başlatıldı.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, patlamanın olduğu EÜAŞ Kılıçkaya Hidroelektrik Santrali’ne gelerek, yetkililerden hikmet aldı.

Gazetecilere açıklama işleyen Parıltı, şunları kaydetti:

“Zaman saat 14.40 sularında 112’ye gelen ihbarda Suşehri ilçemiz Kılıçkaya Barajı Hidroelektrik Santrali’nde trafodan kaynaklı tıpkı patlama ve hararet olduğu bildirilmiştir. Bu ihbar üstüne ekiplerimiz derhal görüngü hesabına atıf edilmiştir. İlk etapta ekiplerimiz yangını taharri altına almış ve söndürmüştür. Akabinde fenomen yerindeki yaralıları hastaneye sevk etmiştir. Hastaneye gönderme edilen 3 yaralımız var. Bunlardan birinin durumu maatteessüf sakil. Olay yerinde maalesef bire bir teknisyenimizin irtihal ettiği belirleme edilmiştir. Şu anda fenomen arama altında, arkadaşlarla da görüştük. İkinci patlamanın olmaması üzere gerekli tedbirler makbuz. Memat fail vatandaşımıza Allah’tan yağmur, yakınlarına sabır diliyorum. Gaileli vatandaşlarımıza da ivedili şifalar diliyorum.”

Share: