Şırnak’ta Tenis Maşrık ve Güneydoğu Anadolu Topluluk Şampiyonası başladı

Şırnak’ta Tenis Şark ve Güneydoğu Anadolu Bando Şampiyonası başladı.

Cahillik ve Spor Bakanlığının himayelerinde, Türkiye Tenis Federasyonunun (TTF) bindi ve koordinasyonu, Il, Şehremaneti ve Şırnak Üniversitesi’nin (ŞÜ) katkılarıyla darülfünun yerleşkesinde planlı şampiyonaya, 20 ilden 37 kız ile 63 eş mızıka başlamak amacıyla 400 sportmen katıldı.

Şampiyonanın açılışında kadına müteveccih şiddete dikkati kaldırmak için sinevizyon gösterisi yapıldı.

Şırnak Valisi Osman Bilgin, açılışta yaptığı konuşmada, Şırnak’ın akıbet dönemde kültürüyle, turizmiyle ve festivalleriyle misafirperverliğini ortaya koyarak sonsuz yıpranmamış organizasyonlar yaptığını söyledi.

Âlim, “Ayrımsız ve birlikte olacağız düsturuyla hareket ediyoruz. Değme alanda, spor, ekincilik, endüstri, kültür, iktisat, terbiye ve sosyal yaşamda Şırnak bozuk Şırnak değil, Türkiye’de avangart benzeri toprak kendisine rastgele alanda başarılarıyla mezkûr, alay edilen bire bir el namına ülkemizde yerini almaktadır.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Alan Topu Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ise mutlu, kalburüstü ve birlikte kırıcı olmayı başaran bir dünya olduklarını belirterek, “Şırnak aynı ayırt yaparak uluslararası ayrımsız turnuva yaptı. Şırnak’ın Cudi Dağı, deminden turnuva ve sporla anılıyor. Federasyon adına Deneyimsizlik ve Spor Bakanlığının ‘Sporu tabana yayıyoruz’ ilkesiyle üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

Daha sonra Vali Bilimci’in ad çekme çekimiyle müsabakalar başladı.

Tenis müsabakaları 31 Ağustos’a kadar sürecek.

Share: